Pasažo blog'as

Karaimų pyragėliai: trapi tešla ir sultingas įdaras ‘14 12 11

„Friedricho pasažo“ kavos ir likerio namų lankytojai itin palankiai vertina ir mielai skanauja kibinų su įvairiais įdarais – špinatų ir sūrio, varškės, maltos kiaulienos. Gardūs kibinai su karštu sultiniu populiarūs ne tik pietų metu, bet ir puikai tinka pusryčiams.

Šildantys kokteiliai smagiam savaitgaliui ‘14 11 23

Vėstant orams, iš atokiausių spintos kampelių traukiame šiltesnius rūbus ir batus, o laisvą minutėlę norisi mėgautis rankas šildančiu, nuotaiką gerinančiu kvapnios arbatos puodeliu. „Friedricho pasažas“ kviečia užsukti ir mėgautis gardžiomis arbatomis – šaltalankių su imbierais, svarainių ir gintarine arbata su … Skaityti plačiau

Žuvienės: kuo skiriasi Marselio sriuba nuo klasikos ‘14 11 19

Žuvienės istorija skaičiuojama nuo XV amžiaus. Patiekalo pavadinimas siejamas su indoeuropietiško žodžio šaknimi „jus“- nuoviras. Ilgainiui susiformavo žodis „jucha“, rusų kalboje žinomas kaip „uha“, ukrainiečiai ir baltarusiai žuvienę pavadino „juška“, senovės prūsai – „juse“ (sriuba su mėsa), sanskrite „yus“ reiškia … Skaityti plačiau

Šviesos vainikas – religinis ir šventinis Kalėdų simbolis ‘14 11 13

Tradicinis Kalėdų vainikas iš eglišakių, papuoštų obuoliais, saldumynais, raudonomis juostomis su keturiomis žvakėmis, simbolizuojančiomis šviesą pasauliui, kai gims Jėzus Kristus siejamas su vokišku liuteronų simboliu.

Kalėdų simbolio – 3 meduolių receptai ‘14 11 06

Tradicija kepti kalėdinius meduolius atsirado palyginti neseniai – prieš tris šimtus metų. Žinoma, šie gardėsiai buvo kepami ir anksčiau, tačiau šventiniai meduoliai dovanoms kepami nuo tada, kai žmonės pradėjo švęsti Kalėdas.

Užkandžiai su istorija ‘14 10 30

Užkandžiai – tai patiekalai, kurie specialiai patiekiami prie įvairių alkoholinių gėrimų arba prieš pietus ar vakarienę. Žmonija per savo gyvavimo istoriją sukūrė daug įvairių užkandžių: šaltųjų ir karštųjų, iš daržovių ir mėsos, aštrių ir nelabai.

Vokiškos dešrelės: 7 populiariausios rūšys ‘14 10 21

Nei viena pasaulyje šalis negali pasigirti tokiu dešrelių kiekių kaip Vokietija. Kiekviena rūšis turi savo pavadinimą, firminį receptą ir gamybos technologiją. Jeigu Vokietijoje užsisakysite tiesiog „vokiškų dešrelių“ – galite būti nesuprasti. Todėl būtų pravartu įsiminti bent kelių populiariausių Vokietijoje dešrelių … Skaityti plačiau

Kaip teisingai degustuoti grapą? ‘14 10 10

Kilmingas itališkas gėrimas grapa, kitaip vadinamas dar vynuogių degtine, gaminamas šalies šiaurinėje dalyje. Mat vynuogės ten sirpsta lėčiau, todėl uogose lieka daugiau rūgščių, suteikiančių grapai sodrų skonį. 

Lazanija: itališkas, angliškas ar skandinaviškas patiekalas? ‘14 10 03

Šis vienas populiariausių italų virtuvės patiekalų užkariauja ragaujančiųjų širdis visame pasaulyje nuo pirmojo kąsnelio.  Šiuolaikinė lazanija, („lasagna“), kitaip dar vadinama lakštinių apkepu – tai keli sluoksniai iš pradžių išdžiovintos, o po to išvirtos arba iškeptos kvietinės tešlos paplotėlių, gardintų įvairiais … Skaityti plačiau

8 neįprastos valgymo mados ‘14 09 24

Valgymo procesas iš paprasto veiksmo alkiui numalšinti nūdien virto sakraliniu įvykiu, siejamu su įvairiais ypatingais ritualais, kurie keičiasi priklausomai nuo vietos, mados ir laikmečio. Aukštoji virtuvė nuolat pateikia siurprizų, o pasekėjai noriai juos taiko praktiškai. Atrinkome jums aštuonis neįprastus valgymo … Skaityti plačiau