Pasažo blog'as

Vokiškos dešrelės: 7 populiariausios rūšys ‘14 10 21

Nei viena pasaulyje šalis negali pasigirti tokiu dešrelių kiekių kaip Vokietija. Kiekviena rūšis turi savo pavadinimą, firminį receptą ir gamybos technologiją. Jeigu Vokietijoje užsisakysite tiesiog „vokiškų dešrelių“ – galite būti nesuprasti. Todėl būtų pravartu įsiminti bent kelių populiariausių Vokietijoje dešrelių … Skaityti plačiau

Kaip teisingai degustuoti grapą? ‘14 10 10

Kilmingas itališkas gėrimas grapa, kitaip vadinamas dar vynuogių degtine, gaminamas šalies šiaurinėje dalyje. Mat vynuogės ten sirpsta lėčiau, todėl uogose lieka daugiau rūgščių, suteikiančių grapai sodrų skonį. 

Lazanija: itališkas, angliškas ar skandinaviškas patiekalas? ‘14 10 03

Šis vienas populiariausių italų virtuvės patiekalų užkariauja ragaujančiųjų širdis visame pasaulyje nuo pirmojo kąsnelio.  Šiuolaikinė lazanija, („lasagna“), kitaip dar vadinama lakštinių apkepu – tai keli sluoksniai iš pradžių išdžiovintos, o po to išvirtos arba iškeptos kvietinės tešlos paplotėlių, gardintų įvairiais … Skaityti plačiau

8 neįprastos valgymo mados ‘14 09 24

Valgymo procesas iš paprasto veiksmo alkiui numalšinti nūdien virto sakraliniu įvykiu, siejamu su įvairiais ypatingais ritualais, kurie keičiasi priklausomai nuo vietos, mados ir laikmečio. Aukštoji virtuvė nuolat pateikia siurprizų, o pasekėjai noriai juos taiko praktiškai. Atrinkome jums aštuonis neįprastus valgymo … Skaityti plačiau

Ugnies ir dūmų meistrų patirtis ‘14 09 18

Antrą kartą Vilniuje vykstančiame atviro grilio čempionate dalyvaujanti „Friedricho pasažo“ virtuvės šefų „Friedricho kapitonai“ komanda – tikri ugnies ir dūmų meistrai. Gardžių, jų ruošiamų didkepsnių galite paragauti, užsukę į mūsų restoraną „Steakhouse“ Klaipėdoje, arba pasigaminti patiekalus ant grotelių patys.

Rudens sezono pradžiai – “Miškų mėsa” ‘14 09 10

Pastaruoju metu sveikos mitybos specialistai vieningai tvirtina, kad sezoninė virtuvė yra naudingiausia žmogaus organizmui. Jiems pritaria ir „Friedricho pasažo“ virtuvės šefai, siūlydami jums ragauti kuo daugiau patiekalų, sukurtų iš šviežių produktų. Vienas tokių – miško grybai.

Itališka druska su „požeminiais“ deimantais – tikriems gurmanams ‘14 09 03

Šiuolaikinė rinka siūlo vartotojams naudoti skirtingų rūšių druską: valgomąją, įvairios kilmės gamtinę, delikatesinę druską su įvairiais skonio ir kvapo priedais, specialią, tam tikrus reikalavimus atitinkančią  ir dietinę – gydomąją druską.

Tikrieji “Macaron” ‘14 08 24

Iš pradžių, išgirdus žodį „macaron“, kyla mintis apie itališką pastą. Tačiau iš tikrųjų šis gardus desertas, kurio galite įsigyti ir „Friedricho pasažo“ kavos ir likerių namuose – tai tikras prancūzų konditerinio meno kūrinys. Lietuvių kalbos žinovai juos ragina vadinti tiesiog … Skaityti plačiau

Išskirtinis ir elegantiškas “Bellini“ ‘14 08 21

Putojantis vynas, sukurtas Veneto regione, Italijoje iš “Prosecco” vynuogių – švelnaus, subalansuoto skonio gėrimas su gundančiu poskoniu, derančiu prie patiekalų iš žuvų, baltosios mėsos, jauno sūrio užkandžių. “Canella” vyno pagrindu gaminamas puikaus vasariško skonio kokteilis „Bellini“, kuriame susimaišo “Prosecco” ir … Skaityti plačiau

Tai, kuo didžiuojasi šveicarai ‘14 08 14

Ekspertai teigia, kad fondiu – pagrindinis ir iš esmės vienintelis nacionalinis šveicarų patiekalas. Ginčytis, kokia yra tikroji šio patiekalo atsiradimo kilmė, neverta – užsukę į „Friedricho barą“, jūs galite paragauti vasariško varianto su vaisiais. Tuo tarpu mes skubame pasidalinti keliais … Skaityti plačiau