Pasažo blog'as

Žvėriena – „laukinė puota“ ant jūsų stalo ‘15 12 11

Žvėriena lietuviams nuo seno pažįstama ir vertinama mėsa. Lietuvos bajorų virtuvėje buvo gausu prabangių patiekalų iš žvėrienos, kuri į stalą buvo patiekiama sūdyta, vytinta ar rūkyta. Net ir kaimo šeimininkės gerai išmanė iš miško parneštų laimikių paruošimo meną.

12170245_902700933100393_339195040_n

Kalėdos be jo, ne Kalėdos. Kas? ‘15 11 12

Saldėsių mėgėjai nė nemirktelėję atsako – brandintas vaisių pyragas. Prie šventinio stalo, ragaujant šį išskirtinį kepinį, ypatingo prieskonio suteikia ir žinojimas, jog šio pyrago gaminimas užtrunka ne vieną savaitę. Friedricho pasažo kepyklėlėje šis Kalėdinis pyragas turtingas džiovintų vaisių gausa ir … Skaityti plačiau

Kuo ypatingas lapkričio mėnuo arba 10 faktų, kurių nežinojote Beaujolais Nouveau ‘15 11 03

Jau daugiau nei 50 metų visame pasaulyje trečią lapkričio ketvirtadienį švenčiama Jauno vyno šventė. Tai legendomis apipinta ir itin griežtų tradicijų supančiota vyno mėgėjų šventė. Pagal Prancūzijos įstatymus, jauną, naujo derliaus vyną, oficialiai galima pardavinėti tik nuo trečiojo lapkričio ketvirtadienio. … Skaityti plačiau

music-food

Maistas ir muzika: kokį prieskonį patiekalui suteikia klausoma muzika? ‘15 10 20

Nors sakoma, jog muzika skirta sielai, o maistas – kūnai, visgi sintezė šių gyvybiškai svarbių elementų – nenuginčijama. Žmogaus nuotaika tiesiogiai priklauso nuo klausomos muzikos ir ragaujamų patiekalų. Įvairios melodijos turi galių nukelti į tolimiausią praeitį, sužadinti viltis apie ateitį, … Skaityti plačiau

„Kruvinoji Merė“ pagal Hemingvėjų ‘15 09 18

Ernestas Hemingvėjus – vienas talentingiausių rašytojų, garsėjusių ir savo neįprastu gyvenimo būdu ir originalumu. Vienas tokių pavyzdžių – jo sukurtas savotiškas populiariausio pasaulyje kokteilio „Kruvinoji Merė“ („Bloody Mary“) receptas.

„Oktoberfest“: šventė, prasidėjusi 1810-aisiais…. ‘15 09 11

Šiais metais Bavarija sugrįš prie įprasto gyvenimo ritmo tik spalio 4-ąją – būtent tada pasibaigs rugsėjo 17 d. startavęs pasaulinis alaus festivalis „Oktoberfest“, vykstantis Bavarijos sostinėje Miunhene jau kelis šimtus metų. 

Virėjų karalius, arba virėjas – karaliams ‘15 09 07

Garsus prancūzų virėjas ir kulinarinių istorijų kūrėjas Mari Antuanas Karemas – vienas iš aukštosios virtuvės pradininkų, kurio patiekalus ragavo Anglijos, Rusijos karaliai, bankininkas Rotšildas ir kiti. Būtent M. A Karemo dėka prancūzų virtuvė keliems šimtmečiams į priekį tapo gero skonio … Skaityti plačiau

Kulinariniai alaus atradimai (firminiai receptai) ‘15 08 28

Neseniai pristatę „Friedricho pasažo“ nefiltruotą alų Nr. 1, skubame pasidalinti su savo tinklaraščio skaitytojais ir alaus galimybėmis kulinarijoje.

Kulinariai šedevrai su 2000 metų istorija ‘15 08 18

Šie kulinariniai šedevrai priskiriami patiekalams, kurių atsiradimo laikas tiksliai nėra žinomas. Istorikai ir lingvistikos specialistai mano, kad pirmieji tortai atsirado prieš du tūkstančius metų Italijoje, nes sąvoka „tortas“ italų kalboje reiškia turtingai išpuoštą, išskirtinį.

Patiekalas, užkariavęs visą pasaulį ‘15 08 09

Amerikiečiai jį vadina idealiu patiekalu, kurį galima valgyti ir šnekučiuojantis su draugais jaukioje kavinėje, ir vairuojant, ir dirbant. Nors įprasta manyti, kad “burgeris”– „sunkus“ maistas, iš tikrųjų jis ne ką „sunkesnis“ už sultingą didkepsnį. Be to, jį sudaro sočių pietų … Skaityti plačiau