Kulinariniai alaus atradimai (firminiai receptai)

al1Neseniai pristatę „Friedricho pasažo“ nefiltruotą alų Nr. 1, skubame pasidalinti su savo tinklaraščio skaitytojais ir alaus galimybėmis kulinarijoje.
Alus seniai naudojamas įvairiems patiekalams gaminti. Alaus ir maisto deriniai ypač populiarūs Vokietijoje, Čekijoje, Amerikoje, Prancūzijoje.

Alus – puikus pagrindas padažams gaminti, mėsos, žuvų patiekalams, sriuboms ir net kepiniams gardinti.

Alaus pagrindu gaminamos šaltos, karštos, tirštos sriubos, su mėsa, kiaušiniais ir net pienu. Pavyzdžiui, kol Lenkijoje neatsirado kava, pusryčiams čia buvo patiekiama alaus sriuba su varške.

„Friedricho smuklėje“ galite paragauti su „Friedricho alumi Nr.1“ paruoštos alaus sriubos, arba rekomenduojame pasigaminti jos patiems.

„Friedricho smuklės“ alaus sriuba

sriubaJums reikės 500 g šviežių bulvių, 200 g morkų, 100 g ropinių svogūnų, 30 česnakų, 150 g angliško čederio, 1 l vandens, ½ l „Friedriecho pasažo alaus“, ½ l vištienos sultinio (galite rinktis ir sausą vištienos sultinį kubeliais), 30 g grietinėlės, 50 g sviesto, 1 aitriosios paprikos, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Puode ištirpiname sviestą, beriame smulkiai pjaustytus svogūnus, papriką, česnakus, kepiname apie dvi minutes. Beriame smulkiai pjaustytas bulves ir morkas, įpilame vandenį, sultinį, alų. Verdame apie 40 minučių ant vidutinės ugnies.

Sutriname puodo turinį iki vientisos masės, beriame prieskonius ir tarkuotą čederį. Maišydami kaitiname puodą ant silpnos ugnies apie 4 minutes. Patiekiame su mėgstamų žolelių ir grietinėlės pagardu.

Mėsą aluje galima marinuoti, troškinti, virti, garinti. Alaus, kaip ir vyno marinatas mažina nuodingų medžiagų kiekį, kurios atsiranda mėsą kepant. Be to, alus puikiai papildo sodrų mėsos skonį.

„Friedricho smuklė“ jums pristato ir nefiltruotame „Friedricho aluje Nr. 1“ troškintą karką. Arba išbandykite mūsų virtuvės šefo receptą namie.

„Friedricho pasažo“ karka su alumi

karkaJums reikės 1 vnt. karšto rūkymo kiaulienos karkos, ½ l firminio pasažo alaus, 150 g virtų bulvių, 100 g raugintų kopūstų, 50 g marinuotų agurkų, 30 g grietinės, 3 g česnakų, lauro lapų, juodųjų pipirų žirneliais, aliejaus kepimui, garstyčių, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Į puodą sudedame kiaulienos karką, prieskonius, įpilame vandens, kad jis apsemtų karką. Vandeniui užvirus, supilame 400 ml alaus ir verdame apie 40 min.

Į kitą puodą sudedame raugintus kopūstus, įpilame šiek tiek vandens ir 100 ml alaus. Troškiname apie pusvalandį ant silpnos ugnies, puodas turi būti uždengtas.

Ruošiame padažą: keptuvėje kepiname pjaustytus agurkus apie dvi minutes, po to gardiname juos garstyčiomis ir grietinėle. Palaukiame, kol užvirs.
Prie karkos patiekiame virtas ir apkeptas bulves.

Skanių atradimų virtuvėje arba mėgaukitės mūsų firminiais patiekalais su alumi „Friedricho pasaže“.

Be alaus sriubos ir karkos, „Friedricho restorane“ kviečiame ragauti alaus ledų, picerijoje – alaus picų su keturiais sūriais arba su artišokais ir „Parmos“ kumpiu, kavos ir likerių namuose – alaus lazdelių.

Laukiame jūsų Tiltų g. 26 A, Klaipėdoje.