Maistas ir muzika: kokį prieskonį patiekalui suteikia klausoma muzika?

‘15 10 20

music-food

Nors sakoma, jog muzika skirta sielai, o maistas – kūnai, visgi sintezė šių gyvybiškai svarbių elementų – nenuginčijama. Žmogaus nuotaika tiesiogiai priklauso nuo klausomos muzikos ir ragaujamų patiekalų. Įvairios melodijos turi galių nukelti į tolimiausią praeitį, sužadinti viltis apie ateitį, sustiprinti džiaugsmą ar sukelti liūdesį.

 

 
Muzikos ekspertai, tyrinėję muzikos poveikį žmogaus nuotaikai skelbia, jog muzika labai dažnai atgaivina prisiminimus. Jei žmogus nori atsipalaiduoti, patariama rinktis lėtesnio tempo muziką, jei nori geros nuotaikos „kokteilio“ – greito tempo ir smagaus ritmo muziką.

 IMG_5832Taip pat ir maistas – juk skanaujant „dieviško“ skonio pyragėlį, užlieja nepaaiškinama geros nuotaikos banga.

Mokslininkai nustatė, jog kai kurie natūralūs produktai cheminiu požiūriu neįtikėtinai panašūs į valproinę rūgštį, kurią gydytojai dažnai skiria kaip nuotaiką gerinantį vaistą. Šokoladas, įvairios uogos ir kiti maisto produktai, kuriuose gausu omega 3- riebiųjų rūgščių, teigiamai veikia žmogaus nuotaiką.

Wineglass in handKalbant apie muzikos ir maisto sąveiką, atlikti tyrimai skelbia, jog kuo garsiau groja muzika, tuo greičiau žmonės linkę papietauti ar pavakarieniauti.

Ir atvirkščiai, kuo ramesnė muzika skamba fone, tuo žmonės labiau mėgaujasi patiektu maistu.

Taip pat atlikus ne vieną eksperimentą išsiaiškinta, jog aukšto dažnio garsai gali suteikti maistui papildomo saldumo pojūtį , o žemi – kartumo. Tad gal vietoj šaukštelio cukraus, verta pasigarsinti mėgiamą muzikos kūrinį?

Paskanauti gardžiais muzikos kūriniais bei gomūrį glostančiais patiekalais kveičiame į Friedricho pasažą! Įvertinkite, kokia muzikos bei maisto sintezę kuriame mes!

Kiekvieną savaitgalį pas mus patiekiamas vis naujas muzikinis meniu, detalesnę informaciją rasite čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>