Ugnies ir dūmų meistrų patirtis

‘14 09 18

mesaAntrą kartą Vilniuje vykstančiame atviro grilio čempionate dalyvaujanti „Friedricho pasažo“ virtuvės šefų „Friedricho kapitonai“ komanda – tikri ugnies ir dūmų meistrai. Gardžių, jų ruošiamų didkepsnių galite paragauti, užsukę į mūsų restoraną „Steakhouse“ Klaipėdoje, arba pasigaminti patiekalus ant grotelių patys.

Visų paslapčių mūsų virtuvės šefai neatskleidžia, tačiau dalinasi esminiais patarimais, kaip patiems sukurti kulinarinį šedevrą. Norintiems pretenduoti į barbekiu guru statusą – pagrindinės žinovų rekomendacijos:

Kuras

mesa1Daugelis virtuvės šefų pirmenybę teikia malkoms, suteikiančioms ruošiamai mėsai nepakartojamą kvapą ir ypatingą skonį. Geriausias pasirinkimas – ąžuolo ir vaismedžių malkos, jos turėtų būti panašaus dydžio, be žievės.

Mėsos pasirinkimas

mesa2Idealiausiai patiekalams ant grotelių tinka gyvūnų, augintų laisvo ganymo sąlygomis, mėsa. Tuomet ji yra itin kokybiška ir sultinga. Renkantis gyvūno kūno dalį, „steikui“ geriausiai tinka minkštos tekstūros ir įspūdingo dydžio mėsos gabalėliai, išpjauti iš mentės zonos.

Temperatūra

Kepant didkepsnius, labai svarbu paisyti tam tikrą temperatūros režimą. Priklausomai nuo griliaus konstrukcijos, galima vadovautis termometro rodmenimis arba „aklai“ reguliuoti karštį.

Šiek tiek prieskonių

mesa3Kokio fantastiško skonio bebūtų padažas, kurį jus su meile gaminote, jis nereikalingas prie didkepsnio. Idealus prieskonių rinkinys mėsos skoniui pabrėžti – jūros druska ir šviežiai malti pipirai.

Sezoniškumas

Jei vasarą geriausiai prie didkepsnių dera šviežios sezoninės daržovės, tai rudenį galite paruošti ant grotelių puikų baklažanų, cukinijų, paprikų ir svogūnų garnyrą. Šios daržovės dera ir prie mėsos, ir prie žuvų, keptų ant grotelių.

Keptas desertas

mesa4Įdomus pasirinkimas – ant grotelių kepti nelupti bananai. Galima odelę prapjauti, gardinti bananus šokolado gabalėliais. Pabandykite ant grotelių iškepti ananasus, kurie patiekiami ant stalo su medaus pagardu… Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>