Aštrieji padažai: kuris degina stipriausiai? ‘14 04 08

pipiraiAštraus maisto gerbėjų kasmet vis daugėja. O jūs žinote, kokie padažai geriausiai dera prie maisto?

Pradėsime nuo to, kad priminsime 1920 metų įvykį, kai Amerikos chemikas Vilburas Skovilas išrado organoleptinį testą „Scoville Organoleptic Test“. Testo tikslas – nustatyti kapsaicino, suteikiančio raudoniesiems pipirams deginančią savybę, kiekį. Juoduosiuose pipiruose aštrumą sąlygoja kita medžiaga – piperinas.

Virtuvė, skaičiuojanti 3000 metų istoriją ‘14 01 12

pomidoraiTūkstančius kilometrų besidriekiantys nuostabūs paplūdimiai, kalnų ganyklos ir dykumos šiaurėje, kurias pietuose keičia tropiniai miškai. Užgesę ugnikalniai, padengti amžino ledo kepurėmis. Didingi senovės civilizacijų architektūros paminklai, spalvingi miesteliai su linksmais gyventojais ir kukurūzais, pomidorais, pupelėmis, avokadais kvepianti vietinė virtuvė.