Žvėriena – „laukinė puota“ ant jūsų stalo ‘15 12 11

imagesŽvėriena lietuviams nuo seno pažįstama ir vertinama mėsa. Lietuvos bajorų virtuvėje buvo gausu prabangių patiekalų iš žvėrienos, kuri į stalą buvo patiekiama sūdyta, vytinta ar rūkyta. Net ir kaimo šeimininkės gerai išmanė iš miško parneštų laimikių paruošimo meną.

12170245_902700933100393_339195040_n

Kalėdos be jo, ne Kalėdos. Kas? ‘15 11 12

Saldėsių mėgėjai nė nemirktelėję atsako – brandintas vaisių pyragas. Prie šventinio stalo, ragaujant šį išskirtinį kepinį, ypatingo prieskonio suteikia ir žinojimas, jog šio pyrago gaminimas užtrunka ne vieną savaitę.

Friedricho pasažo kepyklėlėje šis Kalėdinis pyragas turtingas džiovintų vaisių gausa ir mažiausiai mėnesį brandinamas romu. Todėl jau dabar rekomenduojama užsisakyti šį džiovintų vaisių pyragą.

Kuo ypatingas lapkričio mėnuo arba 10 faktų, kurių nežinojote Beaujolais Nouveau ‘15 11 03

providers_10439_1226795_1720a8d3e5bb47d259af76d82ecf10d7Jau daugiau nei 50 metų visame pasaulyje trečią lapkričio ketvirtadienį švenčiama Jauno vyno šventė. Tai legendomis apipinta ir itin griežtų tradicijų supančiota vyno mėgėjų šventė. Pagal Prancūzijos įstatymus, jauną, naujo derliaus vyną, oficialiai galima pardavinėti tik nuo trečiojo lapkričio ketvirtadienio. Todėl laukimas Božolė vynui suteikia ypatingo prieskonio.

Pateikiame 10 faktų apie jauną Božolė vyną, kuriuos turite žinoti, prieš atvykdami lapkričio 19 d. 19 val. į Friedricho pasažą!

music-food

Maistas ir muzika: kokį prieskonį patiekalui suteikia klausoma muzika? ‘15 10 20

Nors sakoma, jog muzika skirta sielai, o maistas – kūnai, visgi sintezė šių gyvybiškai svarbių elementų – nenuginčijama. Žmogaus nuotaika tiesiogiai priklauso nuo klausomos muzikos ir ragaujamų patiekalų. Įvairios melodijos turi galių nukelti į tolimiausią praeitį, sužadinti viltis apie ateitį, sustiprinti džiaugsmą ar sukelti liūdesį.

 

 
Muzikos ekspertai, tyrinėję muzikos poveikį žmogaus nuotaikai skelbia, jog muzika labai dažnai atgaivina prisiminimus. Jei žmogus nori atsipalaiduoti, patariama rinktis lėtesnio tempo muziką, jei nori geros nuotaikos „kokteilio“ – greito tempo ir smagaus ritmo muziką.

 IMG_5832Taip pat ir maistas – juk skanaujant „dieviško“ skonio pyragėlį, užlieja nepaaiškinama geros nuotaikos banga.

Mokslininkai nustatė, jog kai kurie natūralūs produktai cheminiu požiūriu neįtikėtinai panašūs į valproinę rūgštį, kurią gydytojai dažnai skiria kaip nuotaiką gerinantį vaistą. Šokoladas, įvairios uogos ir kiti maisto produktai, kuriuose gausu omega 3- riebiųjų rūgščių, teigiamai veikia žmogaus nuotaiką.

Wineglass in handKalbant apie muzikos ir maisto sąveiką, atlikti tyrimai skelbia, jog kuo garsiau groja muzika, tuo greičiau žmonės linkę papietauti ar pavakarieniauti.

Ir atvirkščiai, kuo ramesnė muzika skamba fone, tuo žmonės labiau mėgaujasi patiektu maistu.

Taip pat atlikus ne vieną eksperimentą išsiaiškinta, jog aukšto dažnio garsai gali suteikti maistui papildomo saldumo pojūtį , o žemi – kartumo. Tad gal vietoj šaukštelio cukraus, verta pasigarsinti mėgiamą muzikos kūrinį?

Paskanauti gardžiais muzikos kūriniais bei gomūrį glostančiais patiekalais kveičiame į Friedricho pasažą! Įvertinkite, kokia muzikos bei maisto sintezę kuriame mes!

Kiekvieną savaitgalį pas mus patiekiamas vis naujas muzikinis meniu, detalesnę informaciją rasite čia.

5 produktai grožiui ir stiprybei ‘15 03 11

Tu – tai, ką valgai. Ir kaip teigia klasikai, jeigu apie tai negalvojate, vadinasi, plaukiojate seklumoje. Juk maistas daro tiesioginę įtaką ne tik mūsų savijautai, bet ir išvaizdai.

Ugnies ir dūmų meistrų patirtis ‘14 09 18

mesaAntrą kartą Vilniuje vykstančiame atviro grilio čempionate dalyvaujanti „Friedricho pasažo“ virtuvės šefų „Friedricho kapitonai“ komanda – tikri ugnies ir dūmų meistrai. Gardžių, jų ruošiamų didkepsnių galite paragauti, užsukę į mūsų restoraną „Steakhouse“ Klaipėdoje, arba pasigaminti patiekalus ant grotelių patys.