Makaronų istorija: ar išradimas tikrai priklauso italams? ‘14 05 27

makaronai3Makaronus priimta vadinti itališkos virtuvės patiekalu, tačiau iš tikrųjų į Europą jie „atkeliavo“ iš Rytų: Japonijoje iki šiol per Naujuosius metus svečiams siūlomi ilgaamžiškumą simbolizuojantys ploni ir labai ilgi makaronai.

Tradicinės itališkos „Pasta carbonara“ paslaptys ‘14 05 04

carbonaraNetrukus naują valgiaraštį pristatysiantis „Friedricho picerijos“ virtuvės šefas dalinasi greitai, paprastai ir lengvai ruošiamo populiaraus itališko patiekalo „Pasta carbonara“ receptu.

10 faktų apie Italijos virtuvę ‘14 04 25

Sužinoti apie vienos, bet kurios pasaulio šalies – net pačios mažiausios virtuvę per dieną iš esmės neįmanoma. Kai kalba eina apie Italiją – tas „neįmanoma“ yra dar didesnis. Todėl šįkart viename straipsnyje nesistengsime papasakoti jums visą apie tai, kas susiję su itališka virtuve. „Friedricho picerija“ netrukus pristatys visiškai naują valgiaraštį, o mes apsiribosime aštuoniais faktais, padėsiančiais mums susiorientuoti itališkos virtuvės temoje.