Šildantys kokteiliai smagiam savaitgaliui ‘14 11 23

Vėstant orams, iš atokiausių spintos kampelių traukiame šiltesnius rūbus ir batus, o laisvą minutėlę norisi mėgautis rankas šildančiu, nuotaiką gerinančiu kvapnios arbatos puodeliu. „Friedricho pasažas“ kviečia užsukti ir mėgautis gardžiomis arbatomis – šaltalankių su imbierais, svarainių ir gintarine arbata su čiobreliais, taip pat ir karštu vynu. O jeigu norite su draugais namuose išbandyti naujų šildančių kokteilių receptus, išsisaugokite šį tekstą ir jau dabar ruoškitės linksmam ir karštam savaitgaliui!

Blaivi vasara: gaivūs kokteiliai be alkoholio ‘13 07 29

Kai lauke – karšta, vietoj „Daiquiri“ ar džino su toniku norisi išgerti ką nors gaivaus ir be alkoholio. Pristatome septynių gaivinančių kokteilių, kurių sudėtyje nėra nei lašo svaigiųjų gėrimų, receptus. Esame tikri, kad tokie kokteiliai žaismingais pavadinimais kaip „Ryto žvaigždė“, „Kanarėlė“, „Plūdė“, „Asteroidas“ ar „Ledinis gigantas“ deramai konkuruos su pamėgtaisiais „Mojito“ ar „Sex on the beach“.

„Kanarėlė“

Sudėtinės dalys:

50 ml ananasų sulčių
50 ml apelsinų sulčių
50 ml šviežiai išspaustų citrinų sulčių
20 ml bananų sirupo
20 ml vanilės sirupo

Viską supilti į plaktuvą, suplakti, po to perpilti į taurę, papuoštą apelsino skiltele.

„Mojito Hibiscus“


Ingridientai:
50 ml sirupo „Hibiscus“
30 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
200 ml sodos vandens
Vanilinis cukrus

Sumaišyti sirupą ir sultis su žiupsneliu vanilinio cukraus. Supilti kokteilį į taurę su ledukais. Pagardinti šviežių mėtų lapeliais, įpilti „Hibiscus“ sirupą.

„Plūdė“

Ingridientai:
500 ml kolos arba pepsi
200 ml juodos kavos
200 ml plombyro

Į aukštą taurę įpilti kavą, po to – gazuotą gėrimą. Ant viršaus uždėti plombyro rutuliuką. Galima papuošti kokteiline vyšnia, patiekti su šiaudeliu.

„Asteroidas“

Ingridientai:
100 ml apelsinų sulčių
100 ml ananasų sulčių
30 ml melionių sirupo
30 ml „Monin Blue Curacao“ sirupo

Plaktuve suplakti sultis ir sirupą, supilti į taurę. Sumaišyti žydrąjį „Curacao“ sirupą su smulkintais ledukais ir atsargiai supilti ant sulčių.

„Ledinis gigantas“

Ingridientai:
800 ml šviežaus arbūzo
500 ml obuolių sulčių
2 valg. š. šviežių mėtų

Atšaldykite obuolių sultis. Susmulkinkite mėtas, supjaustykite arbūzą, pašalinkite sėklas. Sumaišykite plaktuve sultis ir arbūzo gabalėlius iki vientisos masės. Į taurę įdėkite skaldytą ledą, ant viršaus pilkite kokteilį, o ant jo berkite smulkintas mėtas.

„Ryto žvaigždė“

Ingridientai:
300 ml mangų sulčių
200 ml kefyro
1 valg. š. liepžiedžių medaus
1 arb. š. kokoso drožlių
Vanilės lazdelė

Visas sudėtines dalis, išskyrus vanilę, sudėkite į plaktuvą. Suplakus įdėkite į šaldytuvą valandai. Po to įpilkite kokteilį į taurę, įmerkite vanilės lazdelę.

„Nirvana“

Ingridientai:
15 ml kokosų sirupo
10 ml vanilės sirupo
50 ml trintų braškių
50 ml grietinėlės

Didelę vyno taurę pripildykite skaldytu ledu. Iš eilės sudėkite visas sudėtines dalis, atsargiai sumaišykite. Taurę galite papuošti šviežiomis avietėmis. Patiekite su šiaudeliu.