Karpačas: itališkas Džuzepės kūrinys ‘15 05 06

karpacas1Nuo 1950 metų, kai Džuzepė Čiprijanis Venecijoje sukūrė šį patiekalą ir pavadino jį Renesanso epochos tapytojo Vitorė Karpačo vardu, pasaulis šį šaltą itališką užkandį tapatina su plonai pjaustyta žalia mėsa, gardinta alyvuogių aliejumi, actu ir citrinų sultimis.

Degustacinis meniu: ne valgyti, o ragauti ‘15 02 16

meridianas2„Meridiano“ restoranas siūlo lankytojams skanauti ne tik firminius virtuvės šefo Simo Kažiniausko sukurtus patiekalus, bet ir pasinaudoti galimybe vienu metu paragauti net septynių patiekalų iš degustacinio meniu.

Austrės: gaivinantis jūros skonis ir laimės pojūtis ‘15 01 28

austres1…mėgavausi austrėmis, kvepiančiomis jūra, užsigerdavau atšaldytu baltu vynu, nuplaunančiu lengvą metalo prieskonį ir dar ilgai, užmerkęs akis, jaučiau burnoje sultingos masės ir jūros skonį… Kiekviena kriauklė kupina šaltų sulčių, kurios, užgeriant vynu, panaikina bet kokį išsekimą, nuovargį ir rutiną…

Lengvas, gaivus ir ypatingo skonio: desertas „Panna cotta“ ‘14 12 30

panakotaItališkai „Panna cotta“ reiškia „virtą grietinėlę“. Ne itin skaniai skamba, tiesa? Iš tikrųjų, bent kartą paragavus šio ypatingai švelnaus skonio deserto, norisi kartoti vėl ir vėl. Ypač, jeigu ragavote mūsų virtuvės šefo Simo Kažiniausko „Meridiano“ restorane patiekiamo gardėsio su griliažu.

„Pommery“: moters sukurtas prancūziškas šedevras ‘14 12 18

pomeri mazas„Pommery“ – elitinis prancūziškas šampanas su itin švelnia puta, nepakartojamu skoniu, pripildytu ryškiomis vaisių natomis ir puikia kokybe.

Būtent tai vertina ne tik žinovai, bet ir duris atvėrusio „Meridiano“ restorano lankytojai, kuriems siūloma per dešimt šio šampano rūšių.

Žuvienės: kuo skiriasi Marselio sriuba nuo klasikos ‘14 11 19

zuvŽuvienės istorija skaičiuojama nuo XV amžiaus. Patiekalo pavadinimas siejamas su indoeuropietiško žodžio šaknimi „jus“- nuoviras. Ilgainiui susiformavo žodis „jucha“, rusų kalboje žinomas kaip „uha“, ukrainiečiai ir baltarusiai žuvienę pavadino „juška“, senovės prūsai – „juse“ (sriuba su mėsa), sanskrite „yus“ reiškia sultinį.