Molekulinė virtuvė: mokslo ir kulinarijos sąryšis ‘15 04 08

mol1Sveikas maistas gali būti skanus – tai jau visi puikiai žinote, jeigu užsukate į „Friedricho pasažą“. Tačiau ar žinote, kad sveikas maistas dar gali būti įdomus? Sveikatą ir įdomumą savyje apjungia gurmanų džiaugsmas – molekulinė virtuvė.

Molekulinė gastronomija šiokiadieniams: įdomūs valgomi deriniai ‘13 08 05

Ne paslaptis, kad moksliniai išradimai ar kūriniai paprastiems mirtingiesiems nėra įdomūs, jeigu jų neįmanoma pritaikyti kasdieniame gyvenime ir buityje. Todėl kai kurie pasaulinio garso virtuvės šefai, bendradarbiaudami su mokslininkais ir eksperimentuojantys su įvairiais maisto produktais molekuliniame lygmenyje, stengiasi neatitrūkti nuo žemės.