„Prosecco“: jaunas vynas su amžiais skaičiuojama istorija ‘15 02 22

„O dabar noriu išgerti šio „Prosecco“, kvepiančio obuoliais“ – dar 1754 metais rašė Aurelijanas Akantis. Tačiau ir tai nebuvo pirmasis rašytinis šaltinis, kuriame minimas šis putojantis, gaivaus skonio vynas, nuo 2009-ųjų priskiriamas D.O.C kategorijos vynams su saugoma kilmės vieta.

Išskirtinis ir elegantiškas “Bellini“ ‘14 08 21

belPutojantis vynas, sukurtas Veneto regione, Italijoje iš “Prosecco” vynuogių – švelnaus, subalansuoto skonio gėrimas su gundančiu poskoniu, derančiu prie patiekalų iš žuvų, baltosios mėsos, jauno sūrio užkandžių.

“Canella” vyno pagrindu gaminamas puikaus vasariško skonio kokteilis „Bellini“, kuriame susimaišo “Prosecco” ir baltųjų persikų sultys su keliais lašeliais aviečių sulčių. “Bellini” priskiriamas klasikinių aperityvų kategorijai, todėl prieš patiekiant rekomenduojama butelį palaikyti šaldiklyje, kol susidarys lengva šalna.

Šio originalaus itališko gėrimo galite paragauti užsukę į “Friedricho vyninę“.

Italų kompanija, gaminanti šį puikų vyną, įkurta dar 1947 m., – Lučianas Kanelas ir šiandien vadovauja kompanijai, kartu su savo vaikais. Jo tėvams priklausė nedidelis šeimyninis restoranas keliasdešimties kilomterų nuo Venecijos atstumu. Pats Lučianas buvo atsakingas už vynų tiekimą. Jo aistra inovacijoms ir technologijoms paskatino jauną italą rūpintis prekiaujamų vynų išvaizda, todėl gėrimai buvo išpilstomi į originalius formos butelius, papuoštus elegantiškomis etiketėmis.

bellini8-ajame dešimtmetyje Kanelas, visą dėmesį skyręs putojančių vynų gamybai, ypatingai įvertino „Prosecco“ vynuoges ir sugalvojo, jog galėtų nustebinti pasaulį naujiena – kokteiliais, kurie būtų sukurti putojančio vyno ir vaisių pagrindu. Tikra inovacija tapo šių kokteilių išpilstymas į stiklinius buteliukus, nepridedant jokių konservantų ir cukraus.

Po dešimtmečio prekės ženklas „Canella“ išpopuliarėjo užsienyje – iš pradžių Vokietijoje, Šveicarijoje ir Austrijoje, vėliau ir kitose Europos šalyse. 1994 m. kompanija nusipelnė aukso medalio už geriausių metodų taikymą putojančių vynų gamybą.

bellini 2Nūdien visame pasaulyje populiarūs ne tik itališki vynai „Canella“, bet ir kokteiliai „Bellini“ (vynas, maišytas su persikų sultimis), „Rossini“ (putojančio vyno ir šviežių braškių tyrės mišinys, sukurtas garsiojo kompozitoriaus Dž. Rosinio garbei), „Mimosa“ (baltasis putojantis vynas ir apelsinų sultys). Šiuos gėrimus rekomenduojama skanauti iš taurių „Champagne flute“.

Pats populiariausias šioje trijulėje – kokteilis „Bellini“. Teigiama, kad autorius – garsus Džezepė Kiprianis, įkūręs itališką “Harry‘s Bar“, kur lankėsi E. Hemingvėjus, S. Liuisas ir O. Velsas, sukūrė tarp 1934 ir 1948 metų. Originalus receptas – 50 ml šviežiai trintos baltųjų persikų tyrės įdėti į atšaldytą taurę ir atsargiai įpilti 100 ml sauso „Processo“ vyno. Pabandykite putojantį vyną „Bellini“ ir pasidalinkite įspūdžiais, ar patiko. Laukiame jūsų Tiltų g. 26 A, Klaipėdoje.