Categories: naujienos
      Date: Jun 11, 2014
     Title: Birželis – itališkų vynų mėnuo
„Friedricho restoranas“, „Friedricho smuklė“, įsikūrę Tiltų g. 26 A ir „Friedricho baras“ (H. Manto g. 5) Klaipėdoje kviečia skanauti itališkų vynų iš Veneto regiono.

„Friedricho restoranas“, „Friedricho smuklė“, įsikūrę Tiltų g. 26 A ir „Friedricho baras“ (H. Manto g. 5) Klaipėdoje kviečia skanauti itališkų vynų iš Veneto regiono.

Užsukę pas mus, už specialią kainą turėsite galimybę paragauti balto, pusiau sauso vyno „Sartori Marani Bianco Veronese I.G.T“, pagaminto iš „Garganega“ vynuogių, renkamų rankomis, rūšies.

Šis vynas brandinamas ąžuolo statinėse ir plieninėse talpose. Atrasite iš tiesų puikų skonį, derindami šį vyną prie makaronų, žuvų patiekalų ir mėgaudamiesi brandintais sūriais.

Dar vienas Veneto regiono atstovas – raudonas, pusiau sausas vynas „Colognola Valpolicella Ripasso DOC“. Šis vynas, pagamintas iš trijų rūšių vynuogių – „Corvina“, „Rondinella“ ir „Molinara“, išskirtinis tuo, kad gaminamas pagal „Ripasso“ metodą – fermentacijos eigoje į vyną dedamos nesuspaustos vynuogių žievelės.

Šis vynas puikiai derės prie jautienos, avienos, žvėrienos patiekalų, makaronų ir įvairių sūrių.

Italijos Veneto regionas yra šalies šiaurės rytuose, tarp Gardo ežero ir Adrijos jūros, per regioną teką ilgiausia Italijos upė Po. Regiono sostinė – „miestas ant vandens“ Venecija, vynuogynai prasideda 30-40 kilometrų nuo jos atstumu. Istorinė vyndarystės zona driekiasi nuo Gardo ežero iki Veronos, vynuogynų gausu ant Veneto ir Koneljano kalvų.

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

pasibaigusi: 1
restoranas: 1
smukle: 1
bistro: 1