Categories: naujienos
      Date: Oct 17, 2012
     Title: Friedricho pasažo darbuotojai stažavosi Prancūzijoje
2012 metų balandžio 16-27 dienomis įmonės darbuotojai: komercijos direktorė Daina Kaveckienė, vyr. virėja Sandra Brazdeikytė bei Valerij Sokolov, barmenas – padavėjas Vidmantas Leknius stažavosi pietų Prancūzijoje, Cap d‘Agde mieste esančioje , tarptautinėje kulinarijos mokykloje GASTRONOMICOM International Culinary Academy. Stažuotė vyko pagal projektą Nr. LLP-LdV-VETPRO-2011-LT-0619 ,,Skonio kelionė”, kuris buvo finansuotas iš Europos Sąjungos Mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinči paprogramės. Projektą rengė ir administravo UAB „Naujasis uostas“ viešbutis „Vecekrug“. Projekte dar dalyvavo Klaipėdos turizmo mokykla, UAB „Biskvitas“ ir UAB „Friedricho pasažas“.

2012 metų balandžio 16-27 dienomis įmonės darbuotojai: komercijos direktorė Daina Kaveckienė, vyr. virėja Sandra Brazdeikytė bei Valerij Sokolov, barmenas – padavėjas Vidmantas Leknius stažavosi pietų Prancūzijoje, Cap d‘Agde mieste esančioje , tarptautinėje kulinarijos mokykloje GASTRONOMICOM International Culinary Academy. Stažuotė vyko pagal projektą Nr. LLP-LdV-VETPRO-2011-LT-0619 ,,Skonio kelionė”, kuris buvo finansuotas iš Europos Sąjungos Mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinči paprogramės. Projektą rengė ir administravo UAB „Naujasis uostas“ viešbutis „Vecekrug“. Projekte dar dalyvavo Klaipėdos turizmo mokykla, UAB „Biskvitas“ ir UAB „Friedricho pasažas“.

Stažuotės metu vyko praktiniai užsiėmimai kulinarijos, konditerijos ir vynų srityse, profesiniai vizitai į vyno ūkius, vermuto gamyklą Noily Pratt, alyvuogių aliejaus, austrių gamybos įmones. Stažuotės dalyviai susipažino su prancūziška virtuve, vynais, tradiciniais maisto produktais, maitinimo įmonių veikla; įgijo praktinių įgūdžių gaminant prancūziškus patiekalus bei konditerijos gaminius, degustuojant vynus.

Sugrįžę iš stažuotės įmonės darbuotojai pasidalino įgyta patirtimi su kolegomis, gamino ir patiekė degustacijai pagamintus prancūziškos virtuvės patiekalus; parengė vaizdinę medžiagą apie kulinarijos patiekalų ir konditerijos gaminių gamybą, receptūras bei  mokomąją medžiagą apie vyno gamybą, degustaciją ir vynų klasifikavimą Prancūzijoje.

Akimirkos iš stažuotės Prancūzijoje

{gallery gallery_id='33'}
pasibaigusi: 1