Bistro atradimas gurmanams – uzbekų virtuvė
‘14-02-04
Apie uzbekų virtuvę neįmanoma rašyti ir kalbėti, išvengiant seilėtekio ir išliekant ramiems bei abejingiems. Juk vien tik nuo tokių patiekalų pavadinimų, tokių kaip plovas, mantai, šašlykai, mastava, lagmanas ima sklisti stebuklingas kvapas. “Friedricho bistro” tęsia gastronominių kelionių turą aplink pasaulį ir ir kviečia ragauti tradicinių Uzbekijos patiekalų.
Uzbekų virtuvė vadinama viena ryškiausių Rytuose. Daugelio receptų istorija skaičiuojama šimtmečiais, o maisto ruošimą lydi įvairūs ritualai, išlikę iki mūsų dienų. Įvertinkite uzbekų kulinarinį paveldą, užsukę į „Friedricho bistro“ šį ketvirtadienį, vasario 6-ąją – pasiūlysime net šešis skirtingus uzbekiškus patiekalus.
Mastava, dar kitaip vadinama mastoba – tai avienos sriuba su daržovėmis ir ryžiais, vienas tradicinių Uzbekijos virtuvės patiekalų. Patys uzbekai šią sriubą juokais vadina skystu plovu ir renkasi ne tik pietums, bet ir pusryčiams.
Šaltų uzbekiškų užkandžių kategorijai atstovaus Taškento salotos. Jų gamybos variacijų yra daug, tačiau tradicinėje salotų sudėtyje būtinai turi būti virta jautiena, kepinti svogūnai ir baltieji ridikai. Pagardui galima naudoti majonezą arba rūgštų pieną.
Jeigu mūsų šalyje šašlykų valgymas – tai iškyla į gamtą, savaitgalio pramoga, tai Uzbekistane šašlykai valgomi praktiškai kasdien. Uzbekai šašlykus pradeda kepti tik tada, kai svečias atsisėdo prie stalo ir kol jis mėgaujasi kvapnia arbata.
Jeigu esate tikri, kad žinote, kokio skonio yra uzbekiški šašlykai, bistro virtuvės šefas siūlo ragauti keptos vištienos su daržovėmis ir aitriaisiais pipirais.
Tik dienos pietų metu (11.30-14.00 val.) turite galimybę skanauti klasikinį uzbekišką plovą, kuris neturi nieko bendro su sulipusiais ryžiais, pagardintais mėsos gabalėliais. Tikrasis uzbekiškas plovas – tai tikras meno kūrinys. Įprastai uzbekai valgo plovą 1-2 kartus per savaitę ir jį gamina vyrai. Skirtinguose šalies regionuose gali skirtis plovo sudėtis, tačiau pagrindiniai ingridientai yra nekintami: ryžiai, mėsa (aviena), morkos, svogūnai, riebalai, vanduo ir druska. Papildomos galimos sudėtinės dalys – obuoliai, žirniai, moliūgai, slyvos.
Desertui rekomenduojame paragauti tradicinės juodosios arbatos - Uzbekijoje prie jos patiekiami ne tradiciniais mūsuose laikomi įvairūs saldūs kepiniai ir saldainiai, o egzotiškas Rytų gardėsis – chalva.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje nuo 11.30 val.
stdClass Object
(
[id] => 144
[author_id] => 2
[author] =>
[authorname] =>
[title] => Bistro atradimas gurmanams – uzbekų virtuvė
[content] =>
Apie uzbekų virtuvę neįmanoma rašyti ir kalbėti, išvengiant seilėtekio ir išliekant ramiems bei abejingiems. Juk vien tik nuo tokių patiekalų pavadinimų, tokių kaip plovas, mantai, šašlykai, mastava, lagmanas ima sklisti stebuklingas kvapas. “Friedricho bistro” tęsia gastronominių kelionių turą aplink pasaulį ir ir kviečia ragauti tradicinių Uzbekijos patiekalų.
Uzbekų virtuvė vadinama viena ryškiausių Rytuose. Daugelio receptų istorija skaičiuojama šimtmečiais, o maisto ruošimą lydi įvairūs ritualai, išlikę iki mūsų dienų. Įvertinkite uzbekų kulinarinį paveldą, užsukę į „Friedricho bistro“ šį ketvirtadienį, vasario 6-ąją – pasiūlysime net šešis skirtingus uzbekiškus patiekalus.
Mastava, dar kitaip vadinama mastoba – tai avienos sriuba su daržovėmis ir ryžiais, vienas tradicinių Uzbekijos virtuvės patiekalų. Patys uzbekai šią sriubą juokais vadina skystu plovu ir renkasi ne tik pietums, bet ir pusryčiams.
Šaltų uzbekiškų užkandžių kategorijai atstovaus Taškento salotos. Jų gamybos variacijų yra daug, tačiau tradicinėje salotų sudėtyje būtinai turi būti virta jautiena, kepinti svogūnai ir baltieji ridikai. Pagardui galima naudoti majonezą arba rūgštų pieną.
Jeigu mūsų šalyje šašlykų valgymas – tai iškyla į gamtą, savaitgalio pramoga, tai Uzbekistane šašlykai valgomi praktiškai kasdien. Uzbekai šašlykus pradeda kepti tik tada, kai svečias atsisėdo prie stalo ir kol jis mėgaujasi kvapnia arbata.
Jeigu esate tikri, kad žinote, kokio skonio yra uzbekiški šašlykai, bistro virtuvės šefas siūlo ragauti keptos vištienos su daržovėmis ir aitriaisiais pipirais.
Tik dienos pietų metu (11.30-14.00 val.) turite galimybę skanauti klasikinį uzbekišką plovą, kuris neturi nieko bendro su sulipusiais ryžiais, pagardintais mėsos gabalėliais. Tikrasis uzbekiškas plovas – tai tikras meno kūrinys. Įprastai uzbekai valgo plovą 1-2 kartus per savaitę ir jį gamina vyrai. Skirtinguose šalies regionuose gali skirtis plovo sudėtis, tačiau pagrindiniai ingridientai yra nekintami: ryžiai, mėsa (aviena), morkos, svogūnai, riebalai, vanduo ir druska. Papildomos galimos sudėtinės dalys – obuoliai, žirniai, moliūgai, slyvos.
Desertui rekomenduojame paragauti tradicinės juodosios arbatos - Uzbekijoje prie jos patiekiami ne tradiciniais mūsuose laikomi įvairūs saldūs kepiniai ir saldainiai, o egzotiškas Rytų gardėsis – chalva.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje nuo 11.30 val.
[summary] => Apie uzbekų virtuvę neįmanoma rašyti ir kalbėti, išvengiant seilėtekio ir išliekant ramiems bei abejingiems. Juk vien tik nuo tokių patiekalų pavadinimų, tokių kaip plovas, mantai, šašlykai, mastava, lagmanas ima sklisti stebuklingas kvapas. “Friedricho bistro” tęsia gastronominių kelionių turą aplink pasaulį ir ir kviečia ragauti tradicinių Uzbekijos patiekalų.
[postdate] => 2014-02-04 15:29:08
[startdate] =>
[enddate] =>
[category] => naujienos
[extra] =>
[canonical] => http://www.pasazas.lt/bistro-atradimas-gurmanams-uzbeku-virtuve
[thumbnail] => uzbek_flag.jpg
[pasibaigusi] => 1
[bistro] => 1
[fieldsbyname] => Array
(
[thumbnail] => stdClass Object
(
[value] => uzbek_flag.jpg
[id] => 1
[name] => thumbnail
[type] => file
)
[pasibaigusi] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 2
[name] => pasibaigusi
[type] => checkbox
)
[bistro] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 10
[name] => bistro
[type] => checkbox
)
)
[fields] => Array
(
[0] => stdClass Object
(
[value] => uzbek_flag.jpg
[id] => 1
[name] => thumbnail
[type] => file
)
[1] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 2
[name] => pasibaigusi
[type] => checkbox
)
[2] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 10
[name] => bistro
[type] => checkbox
)
)
[file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id144
[file_path] => news/id144
[printlink] =>
Print
[printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=144&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101
)
1