Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Bistro pristato tradicinius Azerbaidžano patiekalus

‘14-02-25

Azerbaidžano virtuvė vadinama viena įdomiausių Rytuose, panaši su Kaukazo ir vidurio Azijos tautų gastronominėmis tradicijomis ir pasižyminti autentiškais receptais.

Išrankiausi gurmanai vertina azerbaidžanietiškus patiekalus už jų originalumą ir savitumą. Vietiniai gyventojai įsitikinę, kad būtent jiems priklauso tokių patiekalų kaip dolma, bozbašas, bozartma, hašilas, šašlykas, govurma, įtrauktų į kaimyninių Kaukazo šalių valgiaraščius, išradimas.

Daugelis nacionalinių Azerbaidžano patiekalų ruošiami iš avienos, jautienos, paukštienos. Azerbaidžaniečiai, kaip ir kiti musulmonai, nevalgo kiaulienos.  Itin paplitę patiekalai iš kapotos mėsos ir žuvų, ypač – iš žvaigždėtųjų erškėtų.  Patiekalams gardinti naudojama daug įvairių daržovių ir žalumynų. Pirmenybė teikiama baklažanams, saldiesiems pipirams, kopūstams, špinatams, burokėliams, ridikėliams, svogūnams, agurkams ir žaliosioms pupelėms. Plačiai naudojamas šafranas – pusšimčiui tradicinių patiekalų ruošti šis prieskonis būtinas.

Paskutinį kalendorinės žiemos ketvirtadienį, vasario 27-ąją „Friedricho Bistro“ kviečia jus artimiau susipažinti su Azerbaidžano virtuve ir paragauti penkių tradicinių patiekalų.

„Piti“ – tai autentiška azerbaidžaniečių sriuba, verdama moliniuose indeliuose su aviena ir avinžirniais ir gardinama slyvomis, šafranu ir mėtomis.

Tradicinės azerbaidžanietiškos agurkų salotos su sūriu vadinamos „Choban“ arba piemenų salotomis. Jas itin populiaru skanauti vasaros sezono metu.  Šios salotos itin tinka iškyloms, prie šašlykų.

Karštųjų patiekalų kategorijai Azerbaidžanietišką virtuvę kone geriausiai gali apibūdinti vištiena su kiaušiniais „Toyuq cigirtmasi“ ir avienos „Liule kebabas“ – pailgi maltos avienos kotletukai ant iešmų, patiekiami su svogūnais.

Laukiame Jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje nuo 11.30 val. iki vidurnakčio.

stdClass Object ( [id] => 154 [author_id] => 2 [author] => [authorname] => [title] => Bistro pristato tradicinius Azerbaidžano patiekalus [content] =>

Azerbaidžano virtuvė vadinama viena įdomiausių Rytuose, panaši su Kaukazo ir vidurio Azijos tautų gastronominėmis tradicijomis ir pasižyminti autentiškais receptais.

Išrankiausi gurmanai vertina azerbaidžanietiškus patiekalus už jų originalumą ir savitumą. Vietiniai gyventojai įsitikinę, kad būtent jiems priklauso tokių patiekalų kaip dolma, bozbašas, bozartma, hašilas, šašlykas, govurma, įtrauktų į kaimyninių Kaukazo šalių valgiaraščius, išradimas.

Daugelis nacionalinių Azerbaidžano patiekalų ruošiami iš avienos, jautienos, paukštienos. Azerbaidžaniečiai, kaip ir kiti musulmonai, nevalgo kiaulienos.  Itin paplitę patiekalai iš kapotos mėsos ir žuvų, ypač – iš žvaigždėtųjų erškėtų.  Patiekalams gardinti naudojama daug įvairių daržovių ir žalumynų. Pirmenybė teikiama baklažanams, saldiesiems pipirams, kopūstams, špinatams, burokėliams, ridikėliams, svogūnams, agurkams ir žaliosioms pupelėms. Plačiai naudojamas šafranas – pusšimčiui tradicinių patiekalų ruošti šis prieskonis būtinas.

Paskutinį kalendorinės žiemos ketvirtadienį, vasario 27-ąją „Friedricho Bistro“ kviečia jus artimiau susipažinti su Azerbaidžano virtuve ir paragauti penkių tradicinių patiekalų.

„Piti“ – tai autentiška azerbaidžaniečių sriuba, verdama moliniuose indeliuose su aviena ir avinžirniais ir gardinama slyvomis, šafranu ir mėtomis.

Tradicinės azerbaidžanietiškos agurkų salotos su sūriu vadinamos „Choban“ arba piemenų salotomis. Jas itin populiaru skanauti vasaros sezono metu.  Šios salotos itin tinka iškyloms, prie šašlykų.

Karštųjų patiekalų kategorijai Azerbaidžanietišką virtuvę kone geriausiai gali apibūdinti vištiena su kiaušiniais „Toyuq cigirtmasi“ ir avienos „Liule kebabas“ – pailgi maltos avienos kotletukai ant iešmų, patiekiami su svogūnais.

Laukiame Jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje nuo 11.30 val. iki vidurnakčio.

[summary] => Azerbaidžano virtuvė vadinama viena įdomiausių Rytuose, panaši su Kaukazo ir vidurio Azijos tautų gastronominėmis tradicijomis ir pasižyminti autentiškais receptais. [postdate] => 2014-02-25 20:54:13 [startdate] => [enddate] => [category] => naujienos [extra] => [canonical] => http://www.pasazas.lt/bistro-pristato-tradicinius-azerbaidzano-patiekalus [thumbnail] => veliava.jpg [pasibaigusi] => 1 [bistro] => 1 [fieldsbyname] => Array ( [thumbnail] => stdClass Object ( [value] => veliava.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [pasibaigusi] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [bistro] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 10 [name] => bistro [type] => checkbox ) ) [fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [value] => veliava.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [1] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [2] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 10 [name] => bistro [type] => checkbox ) ) [file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id154 [file_path] => news/id154 [printlink] => Print [printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=154&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101 ) 1

Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30