Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Gegužės 16 d. – gastronominis turas kubietišku ritmu

‘13-05-13

Paskutinis revoliucinės romantikos bastionas,  broliai Kastro ir  legendinis Če Gevara, uždegantys karnavalai, brangiausi cigarai pasaulyje, garsiausias romas „Havana Club“, klasiką tapę kokteiliai „Mohito“ ir „Daikiri“, mylimiausias E. Hemingvėjaus kraštas,  – sunku išlikti abejingiems, kai tiek daug įsimintinų dalykų asocijuojasi su  Laisvės sala vadinama Kuba.

Tačiau Kuba vilioja ne tik savo spalvinga kolonijine kultūra ir tropinės gamtos  grožiu, bet ir savo kulinarija – ispaniškų ir afrikietiškų gastronominių tradicijų mišiniu su Karibų regiono prieskoniais. Kubietiškos virtuvės ištakos siekia XVI-ąjį amžių, kai ispanai kolonizavo šią šalį ir vėliau vietiniams gyventojams teko susigyventi su vergais, atvežtais iš Afrikos.  Po to tautinį Kubos „katilą“ papildė darbininkai iš Kinijos, europiečiai ir amerikiečiai.

Remiantis oficialia statistika, nūdien daugiau nei pusę Kubos gyventojų sudaro mulatai.  Jų indėlis į tradicinę Kubos virtuvę – gausiai naudojami vaisiai sriuboms ir karštiems patiekalams, salotoms ir padažams ruošti.  Ypač Kuboje populiarūs bananai: jie kepami, verdami, trinami į pudingus, naudojami desertų įdarams, gėrimams skaninti.  Taip pat gausiai valgomi mangai ir ananasai.

Be keptų bananų „Platanos“,  nacionaliniais Kubos maisto produktais galima vadinti ryžius bei juodąsias pupeles. Šių dviejų produktų mišinys kubietiškai vadinasi „Moros y Crystianos“ – „Juodaodžiai ir valstiečiai“. Tradicinių patiekalų kategorijai priskiriamas ir kreolų „Ajiaco“ -  gausiai įvairiais prieskoniais pagardinta kiauliena, patiekiama su dideliu daržovių kiekiu.

Įdomiu skoniu pasižymi  su bananais kepta arba troškinta kiauliena, smulkinta kiauliena „Tasajo“,  viščiukai, troškinti su ryžiais „Arroz con Pollo“, kapota jautiena su ryžiais „Pikadilio“,  garsieji virti kubietiški langustai su citrinomis, vėžlių mėsa, krokodiliena, egzotiški vėžlių kiaušiniai. Kuboje taip pat itin populiarūs ledai „Coppelia“ ir saldūs karštieji gėrimai, nes čia įprasta į arbatas ir kavą įsiberti daug cukraus.


Šį ketvirtadienį, gegužės 16-ąją „Friedricho Bistro“ kviečia jus ragauti kubietiškų patiekalų ir pažintį su šios šalies gastronominiu palikimu pradėti nuo vištienos sriubos „Sopa de Pollo“,  kubietiškų salotų su avokadais ir ananasais, sumuštinių su kumpiu ir garstyčiomis.

Virtuvės šefas Simas Kažiniauskas  paruoš ir kubietiškus jautienos didkepsius su svogūnais „Bistec de Palomilla“, česnakuose marinuotą vištieną, patiekiamą su keptais ananasais ir ryžiais „Garlicky Chicken“, keptą Šv. Petro žuvį, pateikiamą su citrusų ir česnakų padažu „Pescado a la Plancha“.

Dienos pietų metu taip pat bus galima paragauti vištienos su ryžiais, primenančios ispanišką paelją „Arroz con Pollo“. O desertui virtuvės šefas siūlys kubietiškų ledų su karameliniu kremu „Dulce de leche ice cream“.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje tradiciniu laiku – nuo 11.30 val. iki vidurnakčio.

stdClass Object ( [id] => 88 [author_id] => 2 [author] => [authorname] => [title] => Gegužės 16 d. – gastronominis turas kubietišku ritmu [content] =>

Paskutinis revoliucinės romantikos bastionas,  broliai Kastro ir  legendinis Če Gevara, uždegantys karnavalai, brangiausi cigarai pasaulyje, garsiausias romas „Havana Club“, klasiką tapę kokteiliai „Mohito“ ir „Daikiri“, mylimiausias E. Hemingvėjaus kraštas,  – sunku išlikti abejingiems, kai tiek daug įsimintinų dalykų asocijuojasi su  Laisvės sala vadinama Kuba.

Tačiau Kuba vilioja ne tik savo spalvinga kolonijine kultūra ir tropinės gamtos  grožiu, bet ir savo kulinarija – ispaniškų ir afrikietiškų gastronominių tradicijų mišiniu su Karibų regiono prieskoniais. Kubietiškos virtuvės ištakos siekia XVI-ąjį amžių, kai ispanai kolonizavo šią šalį ir vėliau vietiniams gyventojams teko susigyventi su vergais, atvežtais iš Afrikos.  Po to tautinį Kubos „katilą“ papildė darbininkai iš Kinijos, europiečiai ir amerikiečiai.

Remiantis oficialia statistika, nūdien daugiau nei pusę Kubos gyventojų sudaro mulatai.  Jų indėlis į tradicinę Kubos virtuvę – gausiai naudojami vaisiai sriuboms ir karštiems patiekalams, salotoms ir padažams ruošti.  Ypač Kuboje populiarūs bananai: jie kepami, verdami, trinami į pudingus, naudojami desertų įdarams, gėrimams skaninti.  Taip pat gausiai valgomi mangai ir ananasai.

Be keptų bananų „Platanos“,  nacionaliniais Kubos maisto produktais galima vadinti ryžius bei juodąsias pupeles. Šių dviejų produktų mišinys kubietiškai vadinasi „Moros y Crystianos“ – „Juodaodžiai ir valstiečiai“. Tradicinių patiekalų kategorijai priskiriamas ir kreolų „Ajiaco“ -  gausiai įvairiais prieskoniais pagardinta kiauliena, patiekiama su dideliu daržovių kiekiu.

Įdomiu skoniu pasižymi  su bananais kepta arba troškinta kiauliena, smulkinta kiauliena „Tasajo“,  viščiukai, troškinti su ryžiais „Arroz con Pollo“, kapota jautiena su ryžiais „Pikadilio“,  garsieji virti kubietiški langustai su citrinomis, vėžlių mėsa, krokodiliena, egzotiški vėžlių kiaušiniai. Kuboje taip pat itin populiarūs ledai „Coppelia“ ir saldūs karštieji gėrimai, nes čia įprasta į arbatas ir kavą įsiberti daug cukraus.


Šį ketvirtadienį, gegužės 16-ąją „Friedricho Bistro“ kviečia jus ragauti kubietiškų patiekalų ir pažintį su šios šalies gastronominiu palikimu pradėti nuo vištienos sriubos „Sopa de Pollo“,  kubietiškų salotų su avokadais ir ananasais, sumuštinių su kumpiu ir garstyčiomis.

Virtuvės šefas Simas Kažiniauskas  paruoš ir kubietiškus jautienos didkepsius su svogūnais „Bistec de Palomilla“, česnakuose marinuotą vištieną, patiekiamą su keptais ananasais ir ryžiais „Garlicky Chicken“, keptą Šv. Petro žuvį, pateikiamą su citrusų ir česnakų padažu „Pescado a la Plancha“.

Dienos pietų metu taip pat bus galima paragauti vištienos su ryžiais, primenančios ispanišką paelją „Arroz con Pollo“. O desertui virtuvės šefas siūlys kubietiškų ledų su karameliniu kremu „Dulce de leche ice cream“.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje tradiciniu laiku – nuo 11.30 val. iki vidurnakčio.

[summary] => Paskutinis revoliucinės romantikos bastionas,  broliai Kastro ir  legendinis Če Gevara, uždegantys karnavalai, brangiausi cigarai pasaulyje, garsiausias romas „Havana Club“, klasiką tapę kokteiliai „Mohito“ ir „Daikiri“, mylimiausias E. Hemingvėjaus kraštas,  – sunku išlikti abejingiems, kai tiek daug įsimintinų dalykų asocijuojasi su  Laisvės sala vadinama Kuba. [postdate] => 2013-05-13 17:30:10 [startdate] => [enddate] => [category] => naujienos [extra] => [canonical] => http://www.pasazas.lt/geguzes-16-d-gastronominis-turas-kubietisku-ritmu [thumbnail] => cuba-flag.jpg [pasibaigusi] => 1 [fieldsbyname] => Array ( [thumbnail] => stdClass Object ( [value] => cuba-flag.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [pasibaigusi] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) ) [fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [value] => cuba-flag.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [1] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) ) [file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id88 [file_path] => news/id88 [printlink] => Print [printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=88&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101 ) 1

Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30