Ketvirtadienio turas – anapus pusiaujo
‘14-01-19
Sausio 23-ąją „Friedricho Bistro“ kviečia į antrąjį šių metų gastronominį turą aplink pasaulį ir šįkart pristato anapus pusiaujo gyvuojančios Naujosios Zelandijos virtuvę.
Pažintį su Naujosios Zelandijos tradicine virtuve siūlome pradėti ragaujant septynis patiekalus. Sriubų kategorijai atstovaus pasauliniam kulinarijos paveldui priskiriama trintų moliūgų sriuba „Pumpkin soup“.
Apie dalį papročių ir tradicijų perėmimą iš britų bylos kitas vietiniu vadinamas patiekalas – žuvų gabalėliai, kepti tešloje ir patiekiami su skrudintomis bulvytėmis. Anglijos gyventojai jį vadina trumpai ir aiškai „Fish&Chips”.
Negalėjome pamiršti ir apie tai, kad Naujoji Zelandija garsėja visame pasaulyje kaip gardžiausios avienos eksportuotoja. Todėl jau šį ketvirtadienį bistro virtuvės šefas pasiūlys jums skanauti keptos avienos “Roast lamb“.
Taip pat turėsite galimybę skanauti žaliakiaučių Naujosios Zelandijos moliuskų „Greenshell Mussels“. Šių midijų geldelės yra didelės ir siekia iki 10-ies centimetrų, o jų mėsa - itin sultinga.
Desertui pasiūlysime klasikinį Pavlovos tortą - iš plaktų kiaušinių baltymų su grietinėle gaminamo deserto, patiekiamo su šviežiais vaisiais. Naujoje Zelandijoje pirmenybė teikiama braškėms ir tropiniams vaisiams, t. y. marakujų gabalėliams. Kitose šalyse - avietėms, šilauogėms ir kt. Desertas pavadintas Anos Pavlovos, rusų balerinos garbei, kuri su gastrolėmis keliavo per Naująją Zelandiją ir Australiją 1926 m.
Tik dienos pietų metu nuo 11.30 val. iki 14 val. jūsų lauks dar du naujazelandietiški patiekalai: tradicinis žuvų pyragas „Fish Pie“ ir „Beef Wellington“ – jautienos išpjova vienu gabalu, kuri dengiama paštetu ir „duxelles“ – maltų grybų, šaloto svogūnų ir svieste pakepintų žalumynų mišiniu, po to viskas užkepama sluoksniuotuoje tešloje.
Pirmą kartą šio patiekalo receptas buvo užrašytas 1966 metais. Viena iš legendų byloja, kad N. Zelandijos sostinės garbei patiekalą pavadino vietas patriotiškai nusiteikės virėjas, norėdamas pabrėžti anglišką pavadinimą, kuris atstotų prancūzišką variantą „Filet Boeuf en croute“.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėda.
stdClass Object
(
[id] => 139
[author_id] => 2
[author] =>
[authorname] =>
[title] => Ketvirtadienio turas – anapus pusiaujo
[content] =>
Sausio 23-ąją „Friedricho Bistro“ kviečia į antrąjį šių metų gastronominį turą aplink pasaulį ir šįkart pristato anapus pusiaujo gyvuojančios Naujosios Zelandijos virtuvę.
Pažintį su Naujosios Zelandijos tradicine virtuve siūlome pradėti ragaujant septynis patiekalus. Sriubų kategorijai atstovaus pasauliniam kulinarijos paveldui priskiriama trintų moliūgų sriuba „Pumpkin soup“.
Apie dalį papročių ir tradicijų perėmimą iš britų bylos kitas vietiniu vadinamas patiekalas – žuvų gabalėliai, kepti tešloje ir patiekiami su skrudintomis bulvytėmis. Anglijos gyventojai jį vadina trumpai ir aiškai „Fish&Chips”.
Negalėjome pamiršti ir apie tai, kad Naujoji Zelandija garsėja visame pasaulyje kaip gardžiausios avienos eksportuotoja. Todėl jau šį ketvirtadienį bistro virtuvės šefas pasiūlys jums skanauti keptos avienos “Roast lamb“.
Taip pat turėsite galimybę skanauti žaliakiaučių Naujosios Zelandijos moliuskų „Greenshell Mussels“. Šių midijų geldelės yra didelės ir siekia iki 10-ies centimetrų, o jų mėsa - itin sultinga.
Desertui pasiūlysime klasikinį Pavlovos tortą - iš plaktų kiaušinių baltymų su grietinėle gaminamo deserto, patiekiamo su šviežiais vaisiais. Naujoje Zelandijoje pirmenybė teikiama braškėms ir tropiniams vaisiams, t. y. marakujų gabalėliams. Kitose šalyse - avietėms, šilauogėms ir kt. Desertas pavadintas Anos Pavlovos, rusų balerinos garbei, kuri su gastrolėmis keliavo per Naująją Zelandiją ir Australiją 1926 m.
Tik dienos pietų metu nuo 11.30 val. iki 14 val. jūsų lauks dar du naujazelandietiški patiekalai: tradicinis žuvų pyragas „Fish Pie“ ir „Beef Wellington“ – jautienos išpjova vienu gabalu, kuri dengiama paštetu ir „duxelles“ – maltų grybų, šaloto svogūnų ir svieste pakepintų žalumynų mišiniu, po to viskas užkepama sluoksniuotuoje tešloje.
Pirmą kartą šio patiekalo receptas buvo užrašytas 1966 metais. Viena iš legendų byloja, kad N. Zelandijos sostinės garbei patiekalą pavadino vietas patriotiškai nusiteikės virėjas, norėdamas pabrėžti anglišką pavadinimą, kuris atstotų prancūzišką variantą „Filet Boeuf en croute“.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėda.
[summary] => Sausio 23-ąją „Friedricho Bistro“ kviečia į antrąjį šių metų gastronominį turą aplink pasaulį ir šįkart pristato anapus pusiaujo gyvuojančios Naujosios Zelandijos virtuvę.
[postdate] => 2014-01-19 19:58:16
[startdate] =>
[enddate] =>
[category] => naujienos
[extra] =>
[canonical] => http://www.pasazas.lt/ketvirtadienio-turas-anapus-pusiaujo
[thumbnail] => zzz.png
[pasibaigusi] => 1
[fieldsbyname] => Array
(
[thumbnail] => stdClass Object
(
[value] => zzz.png
[id] => 1
[name] => thumbnail
[type] => file
)
[pasibaigusi] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 2
[name] => pasibaigusi
[type] => checkbox
)
)
[fields] => Array
(
[0] => stdClass Object
(
[value] => zzz.png
[id] => 1
[name] => thumbnail
[type] => file
)
[1] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 2
[name] => pasibaigusi
[type] => checkbox
)
)
[file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id139
[file_path] => news/id139
[printlink] =>
Print
[printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=139&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101
)
1