Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Bistro turas: kur garbinama mėsa ir nekenčiami agurkai

‘14-02-11

Jie nevalgo sriubų, žuvų ir agurkų, dievina „Asado“ – mėsą, keptą ant žarijų ir valgydami ją užgeria gazuotais gėrimais. Maža to, jie įsitikinę, kad būtent jiems priklauso kondensuoto pieno, kuris naudojamas desertams gaminti, išradimas. Į kurį pasaulio kraštą kviečia „Friedricho Bistro“? Vasario 13-ąją, ketvirtadienį, keliaujame į Urugvajų.

Gastronominę pažintį su šia pietų Amerikos valstybe siūlome pradėti ragaujant šešis autentiškus patiekalus.

Urugvajaus gyventojai žiemos sezono metu neįsivaizduoja savo kasdienybės be egzotiškos daržovių sriubos su pupelėmis ir šonine  „Buseca“.

Urugvajaus pasididžiavimas – ant žarijų kepta jautiena, vištiena ir dešrelės, keptos ant žarijų. Šis patiekalas visame pasaulyje  žinomas kaip „Asado“ - urugvajietiško barbekiu sinonimas.

Dar vienas nacionalinis Urugvajaus patiekalas, kuris gaminamas ir prabangiausiuose restoranuose, ir gatvėse dirbančiose greitojo maitinimo užeigose – tai urugvajietiškas mėsainis „Chivito“.  Šiuolaikinė šio patiekalo versija – „Chivito al plato“ -  mėsainis ant lėkštės,  kai mėsa patiekiama be duonos, arba karšta duona patiekiama atskirai.

Tradicinis Urugvajaus patiekalas „Milanesa“ – taip pat „Friedricho bistro“ patiekalų asortimente. Šis patiekalas gaminamas iš veršienos, jautienos arba vištienos gabalėlių, kurie voliojami plaktame kiaušinyje ir džiuvesėliuose, viskas gardinama druska, petražolėmis, česnakais, pomidorais ir sūriu bei patiekiama su ryžiais ir daržovėmis.

„Milanesa“ populiari ne tik Urugvajuje, bet ir Argentinoje, Bolivijoje, Brazilijoje, Čilėje, Kolumbijoje, Peru, Meksikoje – šių šalių gyventojai turi savitas šio patiekalo variacijas.


Tik dienos pietų metu nuo 11.30 iki 14 val. turėsite galimybę paragauti „Pastel de Carne“ – jautienos ir bulvių apkepo, pagardinto sūriu.

Desertui nuo atidarymo 11.30 val. iki uždarymo vidurnaktį visiems savo lankytojams pasiūlysime tradicinių Urugvajaus lietinių, patiekiamų su karameliniu padažu „Crepes Dulce de leche“. Skanaus!

Laukiame Jūsų H. Manto g. 5., Klaipėda.

stdClass Object ( [id] => 146 [author_id] => 2 [author] => [authorname] => [title] => Bistro turas: kur garbinama mėsa ir nekenčiami agurkai [content] =>

Jie nevalgo sriubų, žuvų ir agurkų, dievina „Asado“ – mėsą, keptą ant žarijų ir valgydami ją užgeria gazuotais gėrimais. Maža to, jie įsitikinę, kad būtent jiems priklauso kondensuoto pieno, kuris naudojamas desertams gaminti, išradimas. Į kurį pasaulio kraštą kviečia „Friedricho Bistro“? Vasario 13-ąją, ketvirtadienį, keliaujame į Urugvajų.

Gastronominę pažintį su šia pietų Amerikos valstybe siūlome pradėti ragaujant šešis autentiškus patiekalus.

Urugvajaus gyventojai žiemos sezono metu neįsivaizduoja savo kasdienybės be egzotiškos daržovių sriubos su pupelėmis ir šonine  „Buseca“.

Urugvajaus pasididžiavimas – ant žarijų kepta jautiena, vištiena ir dešrelės, keptos ant žarijų. Šis patiekalas visame pasaulyje  žinomas kaip „Asado“ - urugvajietiško barbekiu sinonimas.

Dar vienas nacionalinis Urugvajaus patiekalas, kuris gaminamas ir prabangiausiuose restoranuose, ir gatvėse dirbančiose greitojo maitinimo užeigose – tai urugvajietiškas mėsainis „Chivito“.  Šiuolaikinė šio patiekalo versija – „Chivito al plato“ -  mėsainis ant lėkštės,  kai mėsa patiekiama be duonos, arba karšta duona patiekiama atskirai.

Tradicinis Urugvajaus patiekalas „Milanesa“ – taip pat „Friedricho bistro“ patiekalų asortimente. Šis patiekalas gaminamas iš veršienos, jautienos arba vištienos gabalėlių, kurie voliojami plaktame kiaušinyje ir džiuvesėliuose, viskas gardinama druska, petražolėmis, česnakais, pomidorais ir sūriu bei patiekiama su ryžiais ir daržovėmis.

„Milanesa“ populiari ne tik Urugvajuje, bet ir Argentinoje, Bolivijoje, Brazilijoje, Čilėje, Kolumbijoje, Peru, Meksikoje – šių šalių gyventojai turi savitas šio patiekalo variacijas.


Tik dienos pietų metu nuo 11.30 iki 14 val. turėsite galimybę paragauti „Pastel de Carne“ – jautienos ir bulvių apkepo, pagardinto sūriu.

Desertui nuo atidarymo 11.30 val. iki uždarymo vidurnaktį visiems savo lankytojams pasiūlysime tradicinių Urugvajaus lietinių, patiekiamų su karameliniu padažu „Crepes Dulce de leche“. Skanaus!

Laukiame Jūsų H. Manto g. 5., Klaipėda.

[summary] => Jie nevalgo sriubų, žuvų ir agurkų, dievina „Asado“ – mėsą, keptą ant žarijų ir valgydami ją užgeria gazuotais gėrimais. Maža to, jie įsitikinę, kad būtent jiems priklauso kondensuoto pieno, kuris naudojamas desertams gaminti, išradimas. Į kurį pasaulio kraštą kviečia „Friedricho Bistro“? Vasario 13-ąją, ketvirtadienį, keliaujame į Urugvajų. [postdate] => 2014-02-11 22:58:35 [startdate] => [enddate] => [category] => naujienos [extra] => [canonical] => http://www.pasazas.lt/kur-garbinama-mesa-ir-nekenciami-agurkai [thumbnail] => urugvajus.jpg [pasibaigusi] => 1 [bistro] => 1 [fieldsbyname] => Array ( [thumbnail] => stdClass Object ( [value] => urugvajus.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [pasibaigusi] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [bistro] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 10 [name] => bistro [type] => checkbox ) ) [fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [value] => urugvajus.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [1] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [2] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 10 [name] => bistro [type] => checkbox ) ) [file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id146 [file_path] => news/id146 [printlink] => Print [printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=146&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101 ) 1

Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30