Kviečiame pietų į kiprietišką taverną
‘14-03-18
Graikai, kurių Kipre – dauguma, maisto gamybos klausimus sprendžia be didelių dvejonių. Ypač tada, kai pietums ar vakarienei ketinama patiekti žuvis, aštunkojus ar kitus jūrų gyvius. Jie tiesiog sugaunami, išvalomi ir, keliasdešimt minučių palaikius alyvuogių aliejuje, kepami ant žarijų – tai pagrindinė Kipro kulinarinė paslaptis.
Tuo tarpu šį ketvirtadienį, kovo 20-ąją „Friedricho bistro“, kviečiantis į dar vieną gastronominę kelionę aplink pasaulį, atskleis jums dar penkias Kipro virtuvės paslaptis.
Užsukę į bistro nuo atidarymo 11.30 val. iki pat sutemų, turėsite galimybę paragauti vieną iš trijų populiariausių Kipro sriubų. Viena tokių – itin pagirioms tinkanti jautienos sriuba, antroji – iš kietųjų kviečių, šviežio ožkų pieno ir citrinų sulčių verdama „Trahana“.
Bistro virtuvės šefas jums siūlys paragauti „Avgolemono“ sriubos. Jos pavadinimas į lietuvių kalbą verčiamas kaip „kiaušinis plius citrina“. Sriuba verdama su vištiena, per Velykas gardinama krapais ir kepenėlėmis.
Pietaudami bet kurioje Kipro tavernoje, būtinai paragausite šviežių daržovių salotų su feta. Todėl „Friedricho bistro“, siekdamas perteikti šios salos Viduržemio jūros rytuose dvasią, siūlys skanauti būtent šių salotų, vadinami „Horiatiki“. Mėgstantiems užtepėles, rekomenduojame paragauti žuvų užtepėlės „Taramosalata“.
Karštųjų patiekalų kategorijai atstovaus du gardėsiai: „Souvlaki“ ir „Keftedes“.
„Souvlaki“ – tai tradiciniai kipriečių (ir graikų) mėsos šašlykai, panašūs į „Souvla“ – jie vieni nuo kitų besiskiria tik mėsos dydžiu. „Souvlaki“ gaminamas iš smulkiai pjaustytos kiaulienos, apkeptos ant žarijų. Skirtumas nuo mums įprastų šašlykų yra toks, kad mėsa iš anksto nemarinuojama ir gardinama tik druska ir raudonėliais.
„Keftedes“ - tai jautienos maltinukai arba tefteliai, gaminami iš maltos mėsos, daržovių ir kvapniųjų žolelių.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje. Daugiau informacijos – tel. 21 87 17.
stdClass Object
(
[id] => 160
[author_id] => 2
[author] =>
[authorname] =>
[title] => Kviečiame pietų į kiprietišką taverną
[content] =>
Graikai, kurių Kipre – dauguma, maisto gamybos klausimus sprendžia be didelių dvejonių. Ypač tada, kai pietums ar vakarienei ketinama patiekti žuvis, aštunkojus ar kitus jūrų gyvius. Jie tiesiog sugaunami, išvalomi ir, keliasdešimt minučių palaikius alyvuogių aliejuje, kepami ant žarijų – tai pagrindinė Kipro kulinarinė paslaptis.
Tuo tarpu šį ketvirtadienį, kovo 20-ąją „Friedricho bistro“, kviečiantis į dar vieną gastronominę kelionę aplink pasaulį, atskleis jums dar penkias Kipro virtuvės paslaptis.
Užsukę į bistro nuo atidarymo 11.30 val. iki pat sutemų, turėsite galimybę paragauti vieną iš trijų populiariausių Kipro sriubų. Viena tokių – itin pagirioms tinkanti jautienos sriuba, antroji – iš kietųjų kviečių, šviežio ožkų pieno ir citrinų sulčių verdama „Trahana“.
Bistro virtuvės šefas jums siūlys paragauti „Avgolemono“ sriubos. Jos pavadinimas į lietuvių kalbą verčiamas kaip „kiaušinis plius citrina“. Sriuba verdama su vištiena, per Velykas gardinama krapais ir kepenėlėmis.
Pietaudami bet kurioje Kipro tavernoje, būtinai paragausite šviežių daržovių salotų su feta. Todėl „Friedricho bistro“, siekdamas perteikti šios salos Viduržemio jūros rytuose dvasią, siūlys skanauti būtent šių salotų, vadinami „Horiatiki“. Mėgstantiems užtepėles, rekomenduojame paragauti žuvų užtepėlės „Taramosalata“.
Karštųjų patiekalų kategorijai atstovaus du gardėsiai: „Souvlaki“ ir „Keftedes“.
„Souvlaki“ – tai tradiciniai kipriečių (ir graikų) mėsos šašlykai, panašūs į „Souvla“ – jie vieni nuo kitų besiskiria tik mėsos dydžiu. „Souvlaki“ gaminamas iš smulkiai pjaustytos kiaulienos, apkeptos ant žarijų. Skirtumas nuo mums įprastų šašlykų yra toks, kad mėsa iš anksto nemarinuojama ir gardinama tik druska ir raudonėliais.
„Keftedes“ - tai jautienos maltinukai arba tefteliai, gaminami iš maltos mėsos, daržovių ir kvapniųjų žolelių.
Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje. Daugiau informacijos – tel. 21 87 17.
[summary] => Graikai, kurių Kipre – dauguma, maisto gamybos klausimus sprendžia be didelių dvejonių. Ypač tada, kai pietums ar vakarienei ketinama patiekti žuvis, aštunkojus ar kitus jūrų gyvius. Jie tiesiog sugaunami, išvalomi ir, keliasdešimt minučių palaikius alyvuogių aliejuje, kepami ant žarijų – tai pagrindinė Kipro kulinarinė paslaptis.
[postdate] => 2014-03-18 13:15:06
[startdate] =>
[enddate] =>
[category] => naujienos
[extra] =>
[canonical] => http://www.pasazas.lt/kvieciame-pietu-i-kiprietiska-taverna
[thumbnail] => veliava.gif
[pasibaigusi] => 1
[bistro] => 1
[fieldsbyname] => Array
(
[thumbnail] => stdClass Object
(
[value] => veliava.gif
[id] => 1
[name] => thumbnail
[type] => file
)
[pasibaigusi] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 2
[name] => pasibaigusi
[type] => checkbox
)
[bistro] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 10
[name] => bistro
[type] => checkbox
)
)
[fields] => Array
(
[0] => stdClass Object
(
[value] => veliava.gif
[id] => 1
[name] => thumbnail
[type] => file
)
[1] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 2
[name] => pasibaigusi
[type] => checkbox
)
[2] => stdClass Object
(
[value] => 1
[id] => 10
[name] => bistro
[type] => checkbox
)
)
[file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id160
[file_path] => news/id160
[printlink] =>
Print
[printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=160&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101
)
1