Verslo pietūs

2017-10-19

Visada
geras
laikas
    • Burokėlių sriuba su rūkytomis kiaulių ausimis - 1,00 Eur
    • Kiaulienos karbonadas užkeptas pomidorais, patiekiamas su virtomis bulvėmis ir šviežių kopūstų salotomis - 3,60 Eur
    • Žemaičių blynai su daržovių įdaru, patiekiami su grietinėlės padažu - 3,60 Eur
    • Žiedinių kopūstų sriuba su pelėsiniu sūriu ir šonine - 1,60 Eur
    • Lašišos didkepsnis - 5,00 Eur
    • Bulvė įdaryta voveraitėmis - 3,80 Eur
Visos savaitės verslo pietūs

„Meridianas“ ruošiamas šiltajam sezonui

‘17-01-16

Gausų šventinių renginių maratoną užbaigęs Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas" pirmą kartą po rekonstrukcijos daro techninę pauzę, kurios metu bus atliekami profilaktiniai laivo sistemų patikrinimo bei kiti techninės priežiūros darbai.

 

Pasak istorinį laivą valdančio Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas" paramos fondo dalininko ir valdybos pirmininko Aloyzo Kuzmarskio, praėjus daugiau nei trejiems metams po to, kai rekonstruotas „Meridianas" iš remonto doko grįžo į savo vietą Danės upėje, galima konstatuoti, kad atlikti darbai iš tiesų pateisino lūkesčius.

„Burlaivis yra patikimas, sandarus, aprūpintas moderniomis šildymo, vėdinimo ir kitomis sistemomis, tad jokių problemų, būdingų tokio pobūdžio objektams ant vandens, per šiuos metus nekilo.  Vis dėlto, nors ir neplaukia, laivas yra laivas, ir jis reikalauja daug intensyvesnės bei labiau specifinės priežiūros nei bet koks statinys, esantis ant žemės. Tą ir stengiamės užtikrinti, kad užbėgtume už akių toms problemoms, su kuriomis susidūrėme, kai tik perėmėme nuskandinti pasmerktą „Meridianą", - sako A. Kuzmarskis. Beje, anot fondo dalininko ir jo direktoriaus Aido Kaveckio, dar rekonstrukcijos metu buvo lankomi panašūs istoriniai burlaiviai aplinkinėse šalyse ir domimasi, kaip jie yra eksploatuojami. „Pavyzdžiui, 1896 m. pastatytas burlaivis „Rickmer Rickmers", kuris nuo 1983 metų stovi Hamburge ir kuriame taip pat yra įrengtas muziejus bei restoranas, periodiškai kas 5-7 metus yra dokuojamas. Taip yra užtikrinama, kad šis laivas jau daug metų puošia Vokietijos uostamiestį. Ateityje tai laukia ir „Meridiano", bet kol kas užtenka ir profilaktinių darbų", - sako A. Kaveckis.

Šie darbai pradedami nuo sausio 16 d. ir planuojami baigti kovą. Minėtu laikotarpiu „Meridiano" restoranas neveiks. Anot restorano vadovo Mindaugo Beniušio, šis laikas bus išnaudotas atsinaujinimui, virtuvės darbo ir valgiaraščių korekcijoms bei rimtam pasiruošimui šiltajam metų sezonui. Pasak M. Beniušio, tai patogiausias metas trumpai techninei pauzei, nes iki tol „Meridiane" vienas po kito vyko šventiniai renginiai, o pavasariui ir vasarai jau dabar iš anksto suplanuotos datos vestuvėms, kitoms asmeninėms bei korporatyvinėms šventėms. Pastaraisiais metais „Meridianas" tapo viena populiariausių Klaipėdos vietų tuoktuvėms. Iš viso simboliniame burlaivyje po jo rekonstrukcijos jau susituokė per 40 porų. Restorano vadovo teigimu, po truputį, bet užtikrintai „Meridianas" išsikovoja pripažinimą ir tarp pavienių klaipėdiečių, miesto bei šalies įmonių. Vienas daugiausiai klaipėdiečių ir miesto svečių dėmesio susilaukusių praėjusių metų renginių „Gastro-2016". Dalyvavimas vadinamajame kulinariniame safaryje lėmė pirmą vietą tarp Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos restoranų. Jo metu kiekviename iš didžiųjų šalies miestų žmonės buvo kviečiami per vieną vakarą aplankyti daug restoranų ir paragauti jų siūlomų patiekalų už vienos vakarienės kainą. Po tokios degustacijos buvo sudarytas visų projekte dalyvavusių restoranų reitingas, kurio viršūnėje atsidūrė „Meridianas".

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovės Romenos Savickienės, turistų akyse „Meridianas" šiuo metu yra vienas pagrindinių objektų, simbolizuojančių Klaipėdą. „Nuo vasaros vidurio vykdome projektą „365 „Meridiano" dienos", kurio metu Klaipėdos turizmo profilyje socialiniame tinkle „Facebook" kasdien talpiname naują burlaivio nuotrauką ir savo lankytojams leidžiame stebėti, kaip per metus keičiasi miesto simbolis ir miestas aplink jį. Projektui įsibėgėjant, įvairiuose turizmo forumuose iš užsienio kolegų išgirdome atsiliepimus, kad „Meridianas"- tai tarsi Klaipėdos Eifelio bokštas", - pasakoja R. Savickienė.

„Žinoma, tai labai džiugina. Kita vertus, ne mažiau svarbus tikslas – būti mėgstama, patrauklia ir prieinama vieta visų pirma patiems klaipėdiečiams ir jų svečiams. Būtent į tai ir bus kreipiamas didžiausias dėmesys ruošiantis ateinančiam sezonui", - sako „Meridiano" restorano vadovas M. Beniušis.

stdClass Object ( [id] => 300 [author_id] => 4 [author] => laura [authorname] => [title] => „Meridianas“ ruošiamas šiltajam sezonui [content] =>

Gausų šventinių renginių maratoną užbaigęs Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas" pirmą kartą po rekonstrukcijos daro techninę pauzę, kurios metu bus atliekami profilaktiniai laivo sistemų patikrinimo bei kiti techninės priežiūros darbai.

 

Pasak istorinį laivą valdančio Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas" paramos fondo dalininko ir valdybos pirmininko Aloyzo Kuzmarskio, praėjus daugiau nei trejiems metams po to, kai rekonstruotas „Meridianas" iš remonto doko grįžo į savo vietą Danės upėje, galima konstatuoti, kad atlikti darbai iš tiesų pateisino lūkesčius.

„Burlaivis yra patikimas, sandarus, aprūpintas moderniomis šildymo, vėdinimo ir kitomis sistemomis, tad jokių problemų, būdingų tokio pobūdžio objektams ant vandens, per šiuos metus nekilo.  Vis dėlto, nors ir neplaukia, laivas yra laivas, ir jis reikalauja daug intensyvesnės bei labiau specifinės priežiūros nei bet koks statinys, esantis ant žemės. Tą ir stengiamės užtikrinti, kad užbėgtume už akių toms problemoms, su kuriomis susidūrėme, kai tik perėmėme nuskandinti pasmerktą „Meridianą", - sako A. Kuzmarskis. Beje, anot fondo dalininko ir jo direktoriaus Aido Kaveckio, dar rekonstrukcijos metu buvo lankomi panašūs istoriniai burlaiviai aplinkinėse šalyse ir domimasi, kaip jie yra eksploatuojami. „Pavyzdžiui, 1896 m. pastatytas burlaivis „Rickmer Rickmers", kuris nuo 1983 metų stovi Hamburge ir kuriame taip pat yra įrengtas muziejus bei restoranas, periodiškai kas 5-7 metus yra dokuojamas. Taip yra užtikrinama, kad šis laivas jau daug metų puošia Vokietijos uostamiestį. Ateityje tai laukia ir „Meridiano", bet kol kas užtenka ir profilaktinių darbų", - sako A. Kaveckis.

Šie darbai pradedami nuo sausio 16 d. ir planuojami baigti kovą. Minėtu laikotarpiu „Meridiano" restoranas neveiks. Anot restorano vadovo Mindaugo Beniušio, šis laikas bus išnaudotas atsinaujinimui, virtuvės darbo ir valgiaraščių korekcijoms bei rimtam pasiruošimui šiltajam metų sezonui. Pasak M. Beniušio, tai patogiausias metas trumpai techninei pauzei, nes iki tol „Meridiane" vienas po kito vyko šventiniai renginiai, o pavasariui ir vasarai jau dabar iš anksto suplanuotos datos vestuvėms, kitoms asmeninėms bei korporatyvinėms šventėms. Pastaraisiais metais „Meridianas" tapo viena populiariausių Klaipėdos vietų tuoktuvėms. Iš viso simboliniame burlaivyje po jo rekonstrukcijos jau susituokė per 40 porų. Restorano vadovo teigimu, po truputį, bet užtikrintai „Meridianas" išsikovoja pripažinimą ir tarp pavienių klaipėdiečių, miesto bei šalies įmonių. Vienas daugiausiai klaipėdiečių ir miesto svečių dėmesio susilaukusių praėjusių metų renginių „Gastro-2016". Dalyvavimas vadinamajame kulinariniame safaryje lėmė pirmą vietą tarp Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos restoranų. Jo metu kiekviename iš didžiųjų šalies miestų žmonės buvo kviečiami per vieną vakarą aplankyti daug restoranų ir paragauti jų siūlomų patiekalų už vienos vakarienės kainą. Po tokios degustacijos buvo sudarytas visų projekte dalyvavusių restoranų reitingas, kurio viršūnėje atsidūrė „Meridianas".

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovės Romenos Savickienės, turistų akyse „Meridianas" šiuo metu yra vienas pagrindinių objektų, simbolizuojančių Klaipėdą. „Nuo vasaros vidurio vykdome projektą „365 „Meridiano" dienos", kurio metu Klaipėdos turizmo profilyje socialiniame tinkle „Facebook" kasdien talpiname naują burlaivio nuotrauką ir savo lankytojams leidžiame stebėti, kaip per metus keičiasi miesto simbolis ir miestas aplink jį. Projektui įsibėgėjant, įvairiuose turizmo forumuose iš užsienio kolegų išgirdome atsiliepimus, kad „Meridianas"- tai tarsi Klaipėdos Eifelio bokštas", - pasakoja R. Savickienė.

„Žinoma, tai labai džiugina. Kita vertus, ne mažiau svarbus tikslas – būti mėgstama, patrauklia ir prieinama vieta visų pirma patiems klaipėdiečiams ir jų svečiams. Būtent į tai ir bus kreipiamas didžiausias dėmesys ruošiantis ateinančiam sezonui", - sako „Meridiano" restorano vadovas M. Beniušis.

[summary] => Gausų šventinių renginių maratoną užbaigęs Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas" pirmą kartą po rekonstrukcijos daro techninę pauzę, kurios metu bus atliekami profilaktiniai laivo sistemų patikrinimo bei kiti techninės priežiūros darbai. [postdate] => 2017-01-16 10:22:36 [startdate] => [enddate] => [category] => naujienos [extra] => [canonical] => http://www.pasazas.lt/meridianas-bus-ruosiamas-siltajam-sezonui [thumbnail] => Meridianas.jpg [fieldsbyname] => Array ( [thumbnail] => stdClass Object ( [value] => Meridianas.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) ) [fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [value] => Meridianas.jpg [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) ) [file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id300 [file_path] => news/id300 [printlink] => Print [printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=300&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101 ) 1

Verslo pietūs

2017-10-19

Visada
geras
laikas
    • Burokėlių sriuba su rūkytomis kiaulių ausimis - 1,00 Eur
    • Kiaulienos karbonadas užkeptas pomidorais, patiekiamas su virtomis bulvėmis ir šviežių kopūstų salotomis - 3,60 Eur
    • Žemaičių blynai su daržovių įdaru, patiekiami su grietinėlės padažu - 3,60 Eur
    • Žiedinių kopūstų sriuba su pelėsiniu sūriu ir šonine - 1,60 Eur
    • Lašišos didkepsnis - 5,00 Eur
    • Bulvė įdaryta voveraitėmis - 3,80 Eur
Visos savaitės verslo pietūs