Renginių kalendorius

Kalendorius

 2014 Lapkritis 
PrAnTrKPtŠS
 
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
16
17
18
19
21
23
24
25
26
27
28
30

Verslo pietūs

2014-11-24

Visada
geras
laikas
  • Rūgštynių sriuba
    Plovas, patiekiamas su marinuotais agurkėliais
  • Guliašinė sriuba
    “Tėvų” pica
    Sūriu užkepti baklažanai, patiekiami su ryžiais
  • Špinatų sriuba su avinžirniais
    Vištienos šašlykas
    “Mozzarella” sūrio ir burokėlių salotos
  • B4 Aštri karpio sriuba
    C1 Traškios apkeptos daržovės

Šviežių grybų savaitgaliai smuklėje ir picerijoje

‘13-09-23

„Friedricho pasažas“ pristato rudens sezono pasiūlymą – šešis naujus patiekalus su šviežiais miško grybais.

„Friedricho smuklėje“ jūsų laukia kepti miško grybai su svogūnais ir grietinėle, patiekiami su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais, užkepėlė, silkių filė su grybais ir troškintomis daržovėmis.

Gastronominę rudens improvizaciją paruošė ir „Friedricho picerija“, kviečianti ragauti naminių makaronų su miško gėrybėmis, perlenktą picą su grybais ir picą su vištienos gabalėliais ir voveraitėmis. Tuo tarpu kavos ir likerių namai kviečia savaitgaliais ragauti bandelių su grybais.

Patiekalai  gaminami iš šiųmetinių - šviežių ir nešaldytų grybų: baravykų, raudonikių, lepšiukų ir voveraičių. Pirmą kartą sezoninį grybų valgiaraštį „Friedricho pasažas“ pristatė praėjusiais metais – lankytojų pageidavimu, tradicija tęsiama ir šiemet.

„Grybai – vienas mėgstamiausių virtuvės šefų produktų, nes jie puikiai dera su daržovėmis, lakštiniais, grietinėle, sūriu, mėsa.  Įvairiausius patiekalus su grybais pristato ir italų, ir prancūzų virtuvės. Šiuolaikinės maisto produktų saugojimo technologijos suteikia galimybę naudoti įvairias grybų rūšis patiekalams gaminti ištisus metus, tačiau ruduo – pats dėkingiausias metas šviežių grybų valgiaraščiui sudaryti“,- įsitikinusi „Friedricho pasažo“ rinkodaros ir pardavimų vadovė Giedrė Maželytė.

Šios rudens miško gėrybės yra ne tik skanios, bet ir naudingos. Pagal baltymų kiekį grybai lenkia daržoves, ypač vertingos grybų kepurėlės.  Pagal mineralinių medžiagų kiekį grybai tokie pat naudingi, kaip ir vaisiai. Grybų sudėtyje yra kalio, fosforo, kalcio, natrio, geležies ir kt.  Be to, grybai gamina daug įvairių fermentų, kurie išlieka aktyvūs ir po terminio apdorojimo.

Laukiame jūsų „Friedricho smuklėje“ ir „Friedricho picerijoje“. Skanaus!

stdClass Object ( [id] => 114 [author_id] => 2 [author] => natalija [authorname] => [title] => Šviežių grybų savaitgaliai smuklėje ir picerijoje [content] =>

„Friedricho pasažas“ pristato rudens sezono pasiūlymą – šešis naujus patiekalus su šviežiais miško grybais.

„Friedricho smuklėje“ jūsų laukia kepti miško grybai su svogūnais ir grietinėle, patiekiami su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais, užkepėlė, silkių filė su grybais ir troškintomis daržovėmis.

Gastronominę rudens improvizaciją paruošė ir „Friedricho picerija“, kviečianti ragauti naminių makaronų su miško gėrybėmis, perlenktą picą su grybais ir picą su vištienos gabalėliais ir voveraitėmis. Tuo tarpu kavos ir likerių namai kviečia savaitgaliais ragauti bandelių su grybais.

Patiekalai  gaminami iš šiųmetinių - šviežių ir nešaldytų grybų: baravykų, raudonikių, lepšiukų ir voveraičių. Pirmą kartą sezoninį grybų valgiaraštį „Friedricho pasažas“ pristatė praėjusiais metais – lankytojų pageidavimu, tradicija tęsiama ir šiemet.

„Grybai – vienas mėgstamiausių virtuvės šefų produktų, nes jie puikiai dera su daržovėmis, lakštiniais, grietinėle, sūriu, mėsa.  Įvairiausius patiekalus su grybais pristato ir italų, ir prancūzų virtuvės. Šiuolaikinės maisto produktų saugojimo technologijos suteikia galimybę naudoti įvairias grybų rūšis patiekalams gaminti ištisus metus, tačiau ruduo – pats dėkingiausias metas šviežių grybų valgiaraščiui sudaryti“,- įsitikinusi „Friedricho pasažo“ rinkodaros ir pardavimų vadovė Giedrė Maželytė.

Šios rudens miško gėrybės yra ne tik skanios, bet ir naudingos. Pagal baltymų kiekį grybai lenkia daržoves, ypač vertingos grybų kepurėlės.  Pagal mineralinių medžiagų kiekį grybai tokie pat naudingi, kaip ir vaisiai. Grybų sudėtyje yra kalio, fosforo, kalcio, natrio, geležies ir kt.  Be to, grybai gamina daug įvairių fermentų, kurie išlieka aktyvūs ir po terminio apdorojimo.

Laukiame jūsų „Friedricho smuklėje“ ir „Friedricho picerijoje“. Skanaus!

[summary] => „Friedricho pasažas“ pristato rudens sezono pasiūlymą – šešis naujus patiekalus su šviežiais miško grybais ir kviečia juos skanauti kiekvieną savaitgalį: penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. [postdate] => 2013-09-23 18:25:17 [startdate] => [enddate] => [category] => naujienos [extra] => [canonical] => http://www.pasazas.lt/svieziu-grybu-savaites---smukleje-ir-picerijoje [thumbnail] => grybukai.png [pasibaigusi] => 1 [picerija] => 1 [smukle] => 1 [fieldsbyname] => Array ( [thumbnail] => stdClass Object ( [value] => grybukai.png [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [pasibaigusi] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [picerija] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 5 [name] => picerija [type] => checkbox ) [smukle] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 9 [name] => smukle [type] => checkbox ) ) [fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [value] => grybukai.png [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [1] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [2] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 5 [name] => picerija [type] => checkbox ) [3] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 9 [name] => smukle [type] => checkbox ) ) [file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id114 [file_path] => news/id114 [printlink] => Print [printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=114&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101 ) 1

Renginių kalendorius

Kalendorius

 2014 Lapkritis 
PrAnTrKPtŠS
 
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
16
17
18
19
21
23
24
25
26
27
28
30

Verslo pietūs

2014-11-24

Visada
geras
laikas
  • Rūgštynių sriuba
    Plovas, patiekiamas su marinuotais agurkėliais
  • Guliašinė sriuba
    “Tėvų” pica
    Sūriu užkepti baklažanai, patiekiami su ryžiais
  • Špinatų sriuba su avinžirniais
    Vištienos šašlykas
    “Mozzarella” sūrio ir burokėlių salotos
  • B4 Aštri karpio sriuba
    C1 Traškios apkeptos daržovės