Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Bistro pristato Kanados virtuvę

‘14-03-03

Sudėtinga kalbėti apie tradicinę Kanados virtuvę.  Jeigu būti visiškai sąžiningiems, Kanados virtuvę derėtų tapatinti su anglų-amerikiečių-kanadiečių virtuve. Ir nieko čia keista, jeigu nepamiršti, kaip formavosi daugiatautė Kanada.

Pirmuoju smuiku Kanados gastronominiame gyvenime „groja“ Kvebeko virtuvė – juk prancūzų kulinarų įtaka lengvai paaiškinama ir istoriškai, ir geografiškai.

Tuo tarpu Škotijos provincijos restoranuose iki šiol puikiai gaminami Atlanto vandenyną perskriejusių patiekalų receptai, atvežtų į prancūzų Akadijos koloniją pirmaisiais europiečiais.

Visą šią sudėtingą kulinarinę mozaiką turistai linkę priimti kaip nacionalinę Kanados virtuvę, nepaisant to, kad daugelis šiuolaikinių restoranų propaguoja italų, kinų, vokiečių, japonų, indų, prancūzų ir kitas virtuves.

Šiuolaikinės Kanados virtuvę atstovauja vadinamieji bifšteksai, rostbifai, langetai.  Vienas populiariausių patiekalų – "Fillet Brochette": ant iešmo užmauti ir ant žarijų apkepti mėsos gabalėliai, kumpis, pievagrybiai ir svogūnai.  Taip pat – ant iešmo kepti viščiukai, troškinta triušiena, pyragai su kepenėlėmis.

Užkandžiui itin tinka paštetai, sūriai, rūkytos silkės.

Kovo 6-ąją, ketvirtadienį, „Friedricho Bistro“ kviečia į dar vieną gastronominį turą į Kanadą ir siūlo skanauti šešių tradicinių patiekalų. Vienas tokių – patobulintas mums visai gerai žinomo recepto variantas - trintų žirnių sriuba.

Karštų užkandžių kategorijai atstovauja keptos pupelės su virtais kiaušiniais, patiekiamos su skrudinta duona ir sumuštiniai su vištiena ir gruzdintomis bulvytėmis.

Iš tradicinių karštųjų patiekalų „Friedricho bistro“ rekomenduoja skanauti keptą kalakutieną, jautieną su imbierais. Tik dienos pietų metu iki 13.30 val. bistro siūlys „Roast peameаl“ – tai kiaulienos kumpis, ruošiamas su kukurūzų miltais.

Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje. Daugiau informacijos – tel. 21 87 17.

stdClass Object ( [id] => 157 [author_id] => 2 [author] => [authorname] => [title] => Bistro pristato Kanados virtuvę [content] =>

Sudėtinga kalbėti apie tradicinę Kanados virtuvę.  Jeigu būti visiškai sąžiningiems, Kanados virtuvę derėtų tapatinti su anglų-amerikiečių-kanadiečių virtuve. Ir nieko čia keista, jeigu nepamiršti, kaip formavosi daugiatautė Kanada.

Pirmuoju smuiku Kanados gastronominiame gyvenime „groja“ Kvebeko virtuvė – juk prancūzų kulinarų įtaka lengvai paaiškinama ir istoriškai, ir geografiškai.

Tuo tarpu Škotijos provincijos restoranuose iki šiol puikiai gaminami Atlanto vandenyną perskriejusių patiekalų receptai, atvežtų į prancūzų Akadijos koloniją pirmaisiais europiečiais.

Visą šią sudėtingą kulinarinę mozaiką turistai linkę priimti kaip nacionalinę Kanados virtuvę, nepaisant to, kad daugelis šiuolaikinių restoranų propaguoja italų, kinų, vokiečių, japonų, indų, prancūzų ir kitas virtuves.

Šiuolaikinės Kanados virtuvę atstovauja vadinamieji bifšteksai, rostbifai, langetai.  Vienas populiariausių patiekalų – "Fillet Brochette": ant iešmo užmauti ir ant žarijų apkepti mėsos gabalėliai, kumpis, pievagrybiai ir svogūnai.  Taip pat – ant iešmo kepti viščiukai, troškinta triušiena, pyragai su kepenėlėmis.

Užkandžiui itin tinka paštetai, sūriai, rūkytos silkės.

Kovo 6-ąją, ketvirtadienį, „Friedricho Bistro“ kviečia į dar vieną gastronominį turą į Kanadą ir siūlo skanauti šešių tradicinių patiekalų. Vienas tokių – patobulintas mums visai gerai žinomo recepto variantas - trintų žirnių sriuba.

Karštų užkandžių kategorijai atstovauja keptos pupelės su virtais kiaušiniais, patiekiamos su skrudinta duona ir sumuštiniai su vištiena ir gruzdintomis bulvytėmis.

Iš tradicinių karštųjų patiekalų „Friedricho bistro“ rekomenduoja skanauti keptą kalakutieną, jautieną su imbierais. Tik dienos pietų metu iki 13.30 val. bistro siūlys „Roast peameаl“ – tai kiaulienos kumpis, ruošiamas su kukurūzų miltais.

Laukiame jūsų H. Manto g. 5, Klaipėdoje. Daugiau informacijos – tel. 21 87 17.

[summary] => Sudėtinga kalbėti apie tradicinę Kanados virtuvę.  Jeigu būti visiškai sąžiningiems, Kanados virtuvę derėtų tapatinti su anglų-amerikiečių-kanadiečių virtuve. Ir nieko čia keista, jeigu nepamiršti, kaip formavosi daugiatautė Kanada. [postdate] => 2014-03-03 21:23:27 [startdate] => [enddate] => [category] => naujienos [extra] => [canonical] => http://www.pasazas.lt/bistro-pristato-kanados-virtuve [thumbnail] => kanados veliava.png [pasibaigusi] => 1 [bistro] => 1 [fieldsbyname] => Array ( [thumbnail] => stdClass Object ( [value] => kanados veliava.png [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [pasibaigusi] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [bistro] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 10 [name] => bistro [type] => checkbox ) ) [fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [value] => kanados veliava.png [id] => 1 [name] => thumbnail [type] => file ) [1] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 2 [name] => pasibaigusi [type] => checkbox ) [2] => stdClass Object ( [value] => 1 [id] => 10 [name] => bistro [type] => checkbox ) ) [file_location] => http://www.pasazas.lt/uploads/news/id157 [file_path] => news/id157 [printlink] => Print [printurl] => http://www.pasazas.lt/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=157&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=101 ) 1

Renginių kalendorius

Kalendorius

 2024 Balandis 
PrAnTrKPtŠS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30